Sådan ligger landet slet ikke

Pressemeddelelse, som kommentar til rapport fra DN, DOF, Friluftsrådet, Dyrenes Beskyttelse, Danmarks Sportsfiskerforbund, Det Økologiske Råd og NOAH

Sådan ligger landet slet ikke

Bæredygtigt Landbrug tager skarpt afstand fra den stærkt fordrejede rapport, som en række organisationer netop har udsendt. Den er manipulerende og bygger på enten ikke eksisterende fakta eller fordrejninger af fakta, siger Vagn Lundsteen, direktør i Bæredygtigt Landbrug  

 

Stærke kræfter vil tilsyneladende smadre det danske landbrug og den samfundsmæssige betydning, erhvervet har for et dansk samfund i økonomisk krise.

– Det er rystende, at vi endnu engang skal slås med en række postulater om landbrugets virke i Danmark.

– I stedet for at søge dialog og komme frem til løsninger, det danske samfund kan håndtere i praksis, bliver vi udsat for skrækscenarier og udokumenterede såkaldte kendsgerninger uden hold i virkeligheden, konstaterer Vagn Lundsteen, direktør i Bæredygtigt Landbrug.

Han påpeger, at der eksempelvis ikke er ført et eneste bevis for, at landbrugets anvendelse af kvælstof og fosfor har noget som helst med vandmiljøets tilstand at gøre.

– Tværtimod kan vi påvise helt andre sammenhænge omkring næringsstoffernes betydning end dem, der kommer til udtryk i den rapport, som DN, DOF, Friluftsrådet, Dyrenes Beskyttelse, Danmarks Sportsfiskerforbund, Det Økologiske Råd og NOAH i dag har offentliggjort, siger han.

Vagn Lundsteen påpeger videre, at der heller ikke er skyggen af bevis for, at den nuværende regelrette anvendelse af pesticider i landbruget fører til lukning af boringer eller forurening af grundvand.

– Der findes ikke tal, som underbygger disse postulater.

– Kort sagt spiller foreningerne endnu engang hasard med et erhverv, som stadig har stor betydning for velstanden i det danske samfund.

 – Jeg tror slet ikke de fatter, hvad de har gang i, konstaterer han.

Bæredygtigt Landbrug vil følge op på indholdet af rapporten – og er klar med kommentarer til den.

 

 

Scroll to Top