Velkommen til den ny minister

Med statsministerens regeringsrokade er der kommet ny førstedame i Fødevareministeriet. Glædeligt og tiltrængt, mener Vagn Lundsteen

Det er ingen hemmelighed, at den afgående fødevareminister ikke har været tidernes mest populære person hos Bæredygtigt Landbrug og direktør Vagn Lundsteen.

Lundsteen har skældt ud, påpeget fejl og mangler og i det hele taget ’været på nakken’ af den nu tidligere minister.

”Vi har kæmpet mod de beslutninger, hun har truffet og de udtalelser, vi mener, har skadet det erhverv, vi kæmper for,” siger Vagn Lundsteen og tilføjer:

”Det vil være usandt at påstå, at jeg begræder Mette Gjerskovs afgang, men det er der vist ingen, der er i tvivl om. Vi trænger til nye kræfter.”

En sejr for BL
Den ny minister bliver Karen Hækkerup, der forlader Socialministeriet, hvor hun har været minister siden 3. oktober 2011.

FAKTA
Karen Angelo Hækkerup blev født 12. juni 1974 i Hillerød. Hendes forældre er pensioneret lærer Erik Debois og psykolog Kirsten Angelo Schmidt.

Karen Hækkerup er gift med Ole Hækkerup, der også er medlem af Folketinget. Sammen har de tre børn, Mads (2000), Ellen (2002) og Kirstine (2007).

Karen Hækkerup er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet i 2010 og har siddet i Folketinget for Socialdemokraterne siden februar 2005. Siden 3. oktober 2011 har hun været social- og integrationsminister. Inden da var hun medlem af Københavns Borgerrepræsentation 2001-2005.

Vagn Lundsteen glæder sig til at lære den ny minister at kende.

”Jeg tror, vi går en bedre fremtid i møde. Karen Hækkerup forekommer mig at være mere lyttende og imødekommende end sin forgænger, og vi er overbevist om, at hun hurtigt og effektivt vil sætte sig ind i det komplicerede stofområde, som er i Fødevareministeriet. Vi håber, hun vil opprioritere den ny regulering. Bæredygtigt Landbrug ønsker aktivt at hjælpe ministeren med at få lavet en god og retfærdig fremtidig løsning, og jeg ser frem til at møde hende,” siger Lundsteen.

Bæredygtigt Landbrug har ikke lagt skjul på, at tilfredsheden med Mette Gjerskovs indsats for erhvervet kunne ligge på et meget lille sted. Derfor er direktøren selvfølgelig også glad for, at Gjerskov var en del af regeringsrokaden.

”Vi bilder os ikke ind, at det er vores fortjeneste, at Mette Gjerskov ikke længere er minister for de danske landmænd, men vi er stolte af det pres, vi har lagt på både hende og regeringen. Folketinget skal vide, at landbruget ikke længere stiltiende tager imod. Det er en sejr for os, at vi har stået fast i en af og til voldsom storm mod os og vores forening,” mener Vagn Lundsteen.

Af Lene Skriver Bak, lsb@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top