Ny minister igen

Når statsminister Helle Thorning-Schmidt torsdag præsenterer sit nye ministerhold, er der igen en ny minister til Fødevareministeriet, og det ærgrer BL-formand

En ny ministerrokade betyder, at der igen er en ny minister, der skal indtage Fødevareministeriet, selvom Karen Hækkerup (S) nærmest kun lige har fået overtøjet lagt.

Knap 18 uger blev det til for Hækkerup, inden hun skal videre til Justitsministeriet. Og netop dét, er hvad der ærgrer formand for Bæredygtigt Landbrug, Flemming Fuglede Jørgensen, mest ved den nye udnævnelse.

”Det er klart, at med de gode signaler, Karen Hækkerup har sendt ud, og den linje, hun har lagt, ville det have været rart at se hende fortsætte og få lov at udmønte det i praksis,” siger Flemming Fuglede Jørgensen.

Ny mand i Fødevareministeriet er den 38-årige EU-Parlamentspolitiker Dan Jørgensen (S). Den ny minister har aldrig siddet i Folketinget, men havde dog inden sin udnævnelse meddelt, at han stiller op til næste valg.

Den kommende minister fik ved seneste parlamentsvalg det fjerdehøjeste antal personlige stemmer, en dansker har opnået, da 233.266 danskere stemte på ham.

”Vi håber, at Dan Jørgensen vil holde Karen Hækkerups fokus på vækst, og vi vil gerne samarbejde med ministeren for at fortsætte den positive linje for erhvervet, så det fortsat kan yde til fordel for det danske samfund,” siger Flemming Fuglede Jørgensen.

Dan Jørgensen
Født 12. juni 1975.
Valgt til Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet 2004 og genvalgt i 2009. Har i sin tid i Parlamentet været næstformand for Miljøudvalget.

Dan Jørgensen har blandt andet beskæftiget sig med er den omfattende kemikalielovgivningspakke REACH, der blev vedtaget i 2006 og med EU’s klimamålsætninger og vedtagelsen af de såkaldte 20-20-20 mål, der blandt andet medfører, at EU i 2020 skal have nedsat CO2-udledningen med mindst 20 procent. Han har desuden arbejdet aktivt for at lave mere restriktive regler for dyrevelfærd i EU.

Står bag kampagnen www.8hours.dk mod lange dyretransporter og blev kåret som Årets Dyreven af Dyrenes Beskyttelse i 2012.
Kilde: wikipedia.dk

Af Lene Skriver Bak, lsb@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top