Landbruget har brug for langsigtede løsninger

De mange landmænd til stormødet på Agerskov Kro blev mødt af en oplagt miljø- og fødevareminister, der fra talerstolen lagde fokus på arbejdet for at opnå brede politiske aftaler.

eva-kjer_agerskov

Man er ikke i tvivl om, at Eva Kjer Hansen er landmandsdatter, når man ser hende i et rum fyldt med landmænd fra hele Danmark. Hun kender omgangstonen, og der gik ikke mange øjeblikke på Agerskov Kro inden ministeren var rundt og hilse på, og med sin jordnære stil faldt hun hurtigt ind i snakken og blev godt modtaget af de mange fremmødte.

Ministeren kom på talerstolen efter Bæredygtigt Landbrugs formand, Flemming Fuglede, og Flemming Nør-Pedersen fra L&F.

”Da jeg så invitationen, synes jeg det lød lidt voldsomt at give Flemming og Flemming fri mulighed for at tale om forventninger til ministeren og regeringen, og når jeg nu kigger på min notesblok, så kan jeg konstatere, at jeg ikke er blevet skuffet”, lød det med et smil fra ministeren med henvisning til, at hun kom på talerstolen efter et par kontante herrer.

Hun fortalte, at hun fra første dag i ministerstolen har arbejdet hårdt for at skabe resultater, og at hun ikke har været fredet i de første 100 dage, som det var i gamle dage.

Eva Kjer Hansen gjorde det også klart, at man i de kommende forhandlinger for alvor skal arbejde for at få forbedret vilkårene for landbruget, og at hun har tænkt sig at leve op til forventningerne om, at 16-punkt planen bliver ført ud i livet.

Eva Kjer Hansen fortalte også, at hun har grebet tingene lidt bagvendt an ved at sende et lovforslag i høring, hvor indholdet endnu ikke er på plads, fordi hun har stort fokus på, at få landbrugspakken på plads hurtigt. Hun forventer nogle svære forhandlinger i den kommende tid, men tror også på, at man kan få en bred aftale på plads, så landbruget kan få forbedrede vilkår på den lange bane og ikke bare indtil næste valg.

Please accept statistikker, markedsføring cookies to watch this video.

Scroll to Top