Mette Bock bliver hovedtaler på Bæredygtigt Landbrugs stormøde under Nutrifair

Landbrugsordfører fra Liberal Alliance, Mette Bock, bliver hovedtaler, når Bæredygtigt Landbrug den 21. januar inviterer medlemmer af foreningen og andre interesserede til åbent stormøde under Nutrifair 2016.

la

Både økonomisk og kulturelt har Danmark et landbrug, som vi alle kan være stolte af, men de danske landmænd skal være klar til at tage de nødvendige kampe, hvis potentialet i dansk landbrug skal blive realiseret. Det mener landbrugsordfører for Liberal Alliance, Mette Bock, og hun har en enkel opskrift på, hvordan man skal sikre fremtidens landbrug i Danmark med på talerstolen, når hun den 21. januar er hovedtaler til Bæredygtigt Landbrugs stormøde på messen Nutrifair 2016.

”Det er ved at stå fast på at argumentere fagligt, og ikke give op bare fordi man støder ind i modstand. Det er en meget enkel opskrift i virkeligheden, ” lyder det fra Mette Bock, som i disse dage er travlt beskæftiget med forhandlingerne omkring regeringens landbrugspakke.

Og det bliver netop landbrugspakken, landbrugsordføreren vil fokusere på i sit oplæg under Bæredygtigt Landbrugs stormøde på Nutrifair.

”Det vil jo tage afsæt i, hvad der kommer til at ligge i den landbrugspakke, som vi sidder og forhandler om lige nu, ” siger Mette Bock, og landbrugsordføreren vil have pæne ord med til Bæredygtigt Landbrugs medlemmer, som politikeren mener har haft væsentlig indflydelse på udformningen af landbrugspakken.

”Der kan jeg i hvert fald fortælle, at uden Bæredygtigt Landbrug, der var man ikke kommet det skridt videre, som man nu er kommet med landbrugspakken. Det er 100 procent sikkert. Den måde Bæredygtigt Landbrug har arbejdet på igennem de senere år, det har haft fuldstændig afgørende betydning for, hvad der sker i dansk landbrug i øjeblikket. ”

Ud over landbrugsordføreren taler Henrik Mortensen, formand i Danske Svineproducenter og Kjartan Poulsen, formand i Danske Mælkeproducenter på stormødet om de aktuelle udfordringer for de danske landmænd, og så bidrager Søren Ilsøe, næstformand i Foreningen for Reduceret Jordbearbejdning i Danmark, om dansk landbrugs mulighed for at bidrage positivt til klimaet ved at fokusere på jorden.

Deltag selv i debatten om fremtidens landbrug
Hos Bæredygtigt Landbrug ser næstformand Peter Rosendal meget frem til at modtage medlemmer og interesserede til stormødet på Nutrifair, og han håber, at rigtig mange vil komme til Messe C i Fredericia.

”Vi har tre kompetente indlægsholdere, som fortæller, hvad problemerne er for de grene af landbruget, de arbejder med. Og så bliver det utroligt spændende at høre, hvordan politikerne vil arbejde med de problemstillinger, ” siger Peter Rosendal og opfordrer alle deltagere på messen til at kigge forbi stormødet.

”Man skal som landmand selv komme til stormødet på Nutrifair og deltage i debatten. Deltagerne kan selv komme med deres kommentarer, hvis de mener, der er noget, der ikke er blevet sagt fra talerstolen. De kan få bragt deres egne synspunkter på banen over for en politiker, som vi ved arbejder for at gøre noget konkret for at løse problemerne. ”

Peter Rosendal mener, at samarbejdet imellem Nutrifair og Bæredygtigt Landbrug er et perfekt match.

”Bæredygtigt Landbrug er næsten synonymt med Nutrifair, fordi man har stået lidt i skyggen af en anden aktør, men nu går man forrest og fortæller meget fagligt, hvordan fremtiden kan sikres i dansk landbrug: Nutrifair med sin teknisk, faglige tilgang til landbruget og Bæredygtigt Landbrug med sin juridisk faglige tilgang. Derfor passer vi godt sammen. ” 

Arrangørerne af NutriFair er glade for samarbejdet med Bæredygtigt Landbrug, og projektleder Peter Sunesen ser meget frem til at danne rammen om stormødet den 21. januar på andendagen af messen i Fredericia.

”Under messen gennemfører Bæredygtigt Landbrug et spændende konferenceprogram, der helt sikkert er interessant og relevant for rigtig mange husdyrproducenter herhjemme. Deres deltagelse giver messen endnu et fagligt løft, og jeg er overbevist om, at mange besøgende vil lægge vejen ind omkring foreningens stand på messen, hvor de kan få ny viden og inspiration med sig hjem”, siger NutriFairs projektleder, Peter Sunesen.

Bæredygtigt Landbrugs stormøde under Nutrifair 2016 finder sted den 21. januar klokken 12.30 – alle er velkomne.

Bæredygtigt Landbrug har en stand på Nutrifair den 20. og 21. januar, hvor ansatte og bestyrelsesmedlemmer i foreningen står klar til en snak om en bæredygtig fremtid for dansk landbrug.

På gensyn den 20. og 21. januar i Messe C!

Klik her for at læse mere om Nutrifair 2016

Af Jakob Tilma, jti@baeredygtigtlandbrug.dk 

Scroll to Top