Spildevand løber ud i Kolding å

I sidste uge gik der hul på en spildevands ledning, hvilket betød at der løb 121.000 kubikmeter spildevand ud i Kolding å og videre ud i Kolding fjord. 121.000 kubikmeter fra husstande, fyldt med rengøringsmidler mm. 121.000 kubikmeter som svare til små 5000!!! 25 tons gyllevogne- Direkte ud i Kolding fjord.

spildevand

Af Søren Barsøe, Landmand Sdr. Stenderup

Jeg tør ikke tænke på hvilken ballade, det havde givet, hvis det var en fejl som var forårsaget af landbruget. Det havde skabt overskrifter i alle landets aviser, alle de store beredskabskøretøjer var blevet kørt i stilling og de ”grønne” organisationer (Her tænker jeg især på Danmarks Naturfredningsforening) havde været på banen med skældsord rettet mod landbruget. Strandene i og omkring Kolding fjord var blevet lukket som følge af den store ”Miljø katastrofe”. Og flere tusinde fugle måtte lade livet. 

De her ”grønne” organisationer har man slet ikke hørt noget, i til denne her forbindelse. Det kan man vel hurtigt tolke på at de med fuldt overlæg kører en hetz mod landbruget, da de med 100% sikkerhed havde været på banen, hvis denne her ulykke var sket i landbruget.

Knud Erik Langhoff, formand for teknikudvalget i Kolding kommune og medlem af bestyrelsen for Kolding spildevand, har udtalt ”Der er ikke sket varige skader på miljøet, hverken i åen eller fjorden, men selvfølgelig må sådan noget helst ikke ske. Vi arbejder hele tiden på at forbedre systemerne, så de kan rumme det vand der kommer, men uheld kan vi aldrig gardere os 100% imod”

Man kan spørge om Knud Erik Langhoff, er den rette til at udtale sig, når han sidder i bestyrelsen for Kolding spildevand?

Dertil kan man jo spørge Knud Erik Langhoff- Hvordan havde udmeldingen været, hvis denne ulykke var sket i landbruget?

Scroll to Top