Landmænd til kamp mod skatter og afgifter

Agerskovgruppen inviterer til stormøde i Sønderjylland – og Bæredygtigt Landbrug håber at være flot repræsenteret

raps_mejetaersker

Landbrugets rammevilkår er til debat på Agerskov Kro mandag den 30. maj. Skatter og afgifter kvæler således dansk landbrug, hvis man skal tro Agerskovgruppen, der inviterer til stormøde i samarbejde med sønderjyske landbrugsorganisationer.

”I en tid med i forvejen svære indtægtsmuligheder betyder skatter og afgifter samt overimplementering af EU-regler, at vores erhverv bliver endnu mere trængt”, siger Thorkild Fink fra Agerskovgruppen.

Fire indlæg og debat

På mødet vil cheføkonom Jens Schjerning fra Agrocura berette om udviklingen i skatter og afgifter. Derudover giver tidligere vækstminister Ole Sohn (S) sit bud på, hvordan dansk landbrug fastholder sin globale førerposition, mens den nuværende erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) fortæller om sit syn på landmændenes fremtid og indtjening.

Mindst lige så interessant bliver indlægget fra Skærbæk-gårdejeren Hans Henrik Pørksen, som vil gøre de fremmødte på Agerskov Kro klogere på skatters og afgifters betydning på netop hans egen bedrift. Efter de fire indlæg er der lagt op til åben debat med indlederne om landbrugets fremtid.

Vigtig problemstilling for BL

Hans Aarestrup, direktør i Bæredygtigt Landbrug, håber, at mange BL-medlemmer møder frem til stormødet i Agerskov:

”Med din deltagelse sætter du fokus på denne problemstilling. Og det er en meget vigtig problemstilling – hvordan vi kan komme nogle af alle disse kvælende skatter og afgifter til livs”, siger Hans Aarestrup.

Behov for at tage emnet op

Også Thorkild Fink håber på mange fremmødte repræsentanter for Bæredygtigt Landbrug:

”Alle er velkomne – landmænd, følgeerhverv og alle fra by og land. Vi synes jo egentlig, at vi møder stor velvilje fra regeringen. Men i en tid, hvor skatter, afgifter og overimplementering samlet set har nærmet sig EU-støttebeløbene, synes vi stadigvæk, at der er grund til at råbe vagt i gevær i forhold til bl.a. ministeren”, lyder det.

Det koster 200 kr. per næse at deltage i stormødet den 30. maj, der finder sted fra kl. 19-22 og med pølsebord mellem 17.30 og 19. Pengene betales kontakt ved indgangen, og tilmelding skal inden da ske på www.slf.dk eller på 73 20 26 00.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top