Lyt til signalerne i gulvhøjde

Mange landmænd er skuffede over Danish Crowns bestyrelse efter fratrædelse uden klausul

peter-bohsen-jensen-1000-px

Af Peter Bohsen Jensen, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug, Bygaden 25, Rårup, 7130 Juelsminde

Det kan godt være, Erik Bredholt (ifølge Effektivt Landbrug) er skuffet over, at der ikke er nogen, der henvender sig til ham om frustrationer over Kjeld Johannesens nye job.

Men skuffelsen er større hos mange landmænd.

Forundringen over Kjeld Johannesen, en mand i sin bedste alder, der søger nye udfordringer, er til at overse. Skuffelsen er til gengæld kæmpestor over en bestyrelse, der lader sig besnakke og hverken har fået lavet en stærk konkurrenceklausul eller har rygrad til at standse en mangeårig direktørs arbejde for en potentiel konkurrent.

Egentlig lidt underligt, for var der ikke noget med en direktør i England, der efter lang og tro tjeneste blev hædret ved sin fratrædelse? Og inden bordet var ryddet og klapsalverne havde lagt sig, var den pågældende eks-direktør ansat hos en tysk konkurrent. Det er tilsyneladende holdningen på direktionsgangen, og det sker kun, når moralen er den samme hos bestyrelsen/formanden.

Det er deprimerende, at en formand for så stort et selskab som Danish Crown ikke kan se, at slagteriselskaber ude i verden vokser, mens det går den anden vej herhjemme. Det russiske hjemmemarked er snart mættet. I de kommende år får det russiske selskab brug for den ekspertviden, de nu har erhvervet sig, fordi en dansk bestyrelse ikke kendte ordet nej.

At Bredholt ikke kan se det, forklarer jo meget vel, hvorfor det ikke er nødvendigt at henvende sig til ham. Det gør det ikke bedre, at formanden samtidig taler nedladende om en producentforening, der vel rundt regnet har ¾ dele af den danske svineproduktion bag sig.

Min opfordring må lyde: Prøv at lytte til signalerne i gulvhøjde.

(Indlægget har været bragt i Effektivt Landbrug).

Scroll to Top