BL: Landbrugspakken er et fantastisk fremskridt

Formanden for Bæredygtigt Landbrug, Flemming Fuglede Jørgensen, afviser, at EU kan fjerne kvægundtagelsen og andre danske fordele på grund af Landbrugspakken

flemming-fuglede-p_-talerstolen-7-marts-2013

Af Dan Bjerring, Maskinbladet

Fra flere sider påpeges det, at dansk landbrug risikerer at miste store fordele, fordi EU ikke vil acceptere miljødelen af Landbrugspakken.

Samtidig er Bæredygtigt Landbrug blevet beskyldt for at have ført pennen, da regeringen skrev indholdet af Landbrugspakken, og derfor har Maskinbladet spurgt formanden for Bæredygtigt Landbrug, Flemming Fuglede Jørgensen, om der er noget, han har fortrudt i forbindelse med Landbrugspakken:

”Landbrugspakken er et fantastisk fremskridt – et paradigmeskifte, hvor dansk landbrug fremover skal måles i stedet for beregnes. Det kan umuligt være inden for landbruget, at nogen synes, at Landbrugspakken er en dårlig idé. Det var i ellevte time, at vi blev reddet af paradigmeskiftet”, siger han til Maskinbladet.

Forkerte tal

Flemming Fuglede Jørgensen afviser, at der er noget i Landbrugspakken, der er i strid i med EU’s regler:

”Det er 100 procent sikkert. Vi arbejder som gale på at påvise, at de tal, man har meldt ind til EU gennem tiderne helt tilbage fra Svend Aukens tid, er forkerte. Har EU fået forkerte tal, drager de også forkerte konklusioner. EU skal have de rigtige udledningstal for Danmark, og så vil man finde ud af, at Landbrugspakken er det bedste for både reguleringen og dansk landbrug. Vi skal have sandheden frem. Vi skal reguleres faktuelt og juridisk korrekt. Det er til alles bedste”, fortsætter formanden for Bæredygtigt Landbrug.

Sandheden er ilde hørt

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har ifølge Berlingske måttet lægge pres på embedsmændene i EU for at få dem til at godkende Landbrugspakkens indhold, men Flemming Fuglede Jørgensen mener, at balladen om Landbrugspakken skyldes, at sandheden er ilde hørt:

”Ingen har kunnet pille ved de faktuelle ting og tal, som Bæredygtigt Landbrug har påpeget. Om man tidligere har opgivet forkerte tal med vilje, eller fordi man ikke vidste bedre, ved jeg ikke. Sandheden skal frem, og det hele ender selvfølgelig med, at EU nikker ja til den landbrugspakke, der er det bedste for alle”, siger Flemming Fuglede Jørgensen.

Artiklen har også været bragt på Maskinbladet – læs artiklen og hør interviewet her: http://www.maskinbladet.dk/artikel/bl-landbrugspakken-fantastisk-fremskridt

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top