”Nu skal Esben Lunde træde i karaktér!”

Bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug, Alfred Olesen, kommenterer den nye ministerliste

alfred3

Landmand Alfred Olesen, Hornsyld, er bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug og en støtte af Liberal Alliance. Han er ikke voldsomt begejstret for den nye ministerliste. LA-folkene er nemlig placeret langt væk fra indflydelse i landbruget, mener han.

EU fodret med forkerte oplysninger

”Set som landmand må jeg konstatere, at statsministeren har placeret Liberal Alliances ministre helt uden indflydelse på landbruget. Og det er min klare opfattelse, at miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) nu virkelig må træde i karaktér, ikke mindst over for sit embedsværk”, lyder det fra Alfred Olesen.

”Når jeg siger det, hænger det sammen med, at vi fra tidligere miljøministre, som nu er kørt ud på et sidespor, ved, at Danmark siden 1997-98 har opfyldt sine miljøforpligtelser. Men EU-systemet er blevet fodret med de forkerte oplysninger, det kan vi dokumentere”, tilføjer han.

Fejlbehæftet fagligt grundlag

Ifølge landmanden har opgørelserne over dansk landbrugs næringsstofudledninger over en lang årrække været systematisk overvurderet med den konsekvens, at EU-Kommissionen er fejlinformeret, og at det faglige grundlag for den lange række af danske vandmiljøplaner er fejlbehæftede og dermed direkte ubrugelige.

Faktiske tal og ikke beregninger, tak!

”Derfor er det også vigtigt, at statsministeren selv nu også over for landbruget dokumenterer og signalerer, at danske landmænd vil blive reguleret efter faktiske og målbare tal – og ikke efter fejlbehæftede modelberegninger”, siger Alfred Olesen.

”Hvis ikke både statsministeren og erhvervets minister nu virkelig træder i karaktér i den her sag, så er det dybt alvorligt for danske landmænd – og dybt alvorligt for Danmark”, lyder analysen fra Alfred Olesen.

(Artiklen har også været bragt i Effektivt Landbrug).

Scroll to Top