Kom ud i virkeligheden, kære biolog!

Det er utroligt, hvor ensporet man kan være, bare fordi man har hørt den samme løgn flere gange

flaghjemmeside2

Af Asger Møller Madsen, byrådsmedlem (V), Jammerbugt Kommune, og medlem af Bæredygtigt Landbrug

Keld Kvist vrøvler i Nordjyske forleden, hvor han reagerer på et indlæg af Flemming Fuglede og Jens Peter Aggesen.

Det er dog utroligt, hvad man skal høre fra en biolog – ufatteligt hvor ensporet man kan være, bare fordi man har hørt en løgn tilpas mange gange.

Hvis Keld Kvist havde læst de kommende vandplaner, ville han bedre forstå, hvorfor Fuglede og Aggesen skriver, som de gør.

I mine øjne virker det meget mærkeligt, at Danmark skal reducere kvælstofudledningen frem til 2021 med 11.000 tons, mens storebror Tyskland altid har gødet markerne efter EU-regler, altså efter ligevægtsprincippet, hvilket indebærer ca. 35 procent mere gødning. Mens de politisk fastsatte regler i DK har tilladt, at man kun skal nedbringe kvælstofudledningen med 2.600 tons.

Den evige historie…

Keld Kvist kommer med den evige historie fra biologer om, at Danmark er Europas mest intensivt dyrkede land, dette er kun biologers dårlige undskyldning for at kunne pålægge danske landmænd restriktioner og sikre hyldest til DN’s felttog mod danske landmænd. Hvis man tog Danmarks størrelse arealmæssigt og sammenlignede med et tilsvarende areal i den nordlige del af Tyskland, er der ingen forskel. Skal man tage de muntre briller på, kunne man også bare regne Grønlands areal med til det danske.

Keld Kvist – kom nu ud i virkeligheden, her i Jammerbugt Kommune har vi påvist, hvordan virkeligheden er. Gerne sammen med gode folk fra din verden, nemlig Århus Universitet.

Fem gange for høje tal

Århus Universitet har hver time i tre år målt på udledninger fra en lokal landmands minivådrensningsanlæg.

Her er det dokumenteret, at de fine modelberegninger, som Stiig Markager og andre kloge folk er så glade for, viser fem gange for høje tal. Så kære Keld Kvist – kom nu med ud og mål, hvad der sker i virkeligheden, der er også en verden uden for skrivebordene…

(Indlægget har også været bragt i Nordjyske).

Scroll to Top