Vandplaner og sprøjtefri zoner i fokus

BL's direktør Hans Aarestrup gav torsdag formiddag tilhørerne i NutriFairs Speakers Corner et overblik over de kampe, foreningen tager

skaermbillede-2017-01-19-kl-104012

“Man kan da som et minimum kræve sikkerhed for, at det, vi bliver bedt om at gøre, kommer til at virke!”

Med de ord slog Bæredygtigt Landbrugs direktør Hans Aarestrup torsdag formiddag fast, at BL mener det alvorligt med lillejuleaftens stævning for vandområdeplanerne.

Ingen kender betydningen for miljøtilstanden

Meldingen kom på messen NutriFair i Fredericia, hvor BL-direktøren var blevet bedt om at give tilhørerne i Speakers Corner et overblik over, hvilke kampe landbrugsorganisationen står overfor. Og her vejer vandplan-stævningen mod staten tungt.

“Man har ikke regnet på, hvad det kommer til at betyde for landbrugets omkostninger. Men det er lige så horribelt, at ingen kender betydningen af planerne for eksempelvis kystvandenes miljøtilstand”, forklarede han – og kaldte i øvrigt den målrettede regulering i relation til de nye vandplaner for målrettet strangulering.

Stævningen for vandområdeplanerne kan ses her.

Godkendte pesticider forurener ikke grundvandet

Også de såkaldt sprøjtefri zoner fik nogle ord med på vejen af Hans Aarestrup. Som i sit indlæg understregede, at godkendte pesticider ikke forurener vores grundvand, og at nitrat ikke udgør noget problem i dansk grundvand. I øvrigt kommer vandforbrugerne til at betale regningen i de kommuner, der udsteder pesticidforbud.

“Vi forbereder en sag vedrørende de sprøjtefri zoner. Hvis du selv er i farezonen, så henvend dig endelig i vores stand her på messen”, lød det fra Hans Aarestrup.

Forinden havde direktøren gjort rede for, hvordan BL kæmper for retten til at tjene penge på fødevare-produktion, naturligvis med respekt for miljøet, og dermed ligeledes at kunne bidrage til samfundets vækst. Også det at give den danske landmand stoltheden tilbage ligger foreningen på sinde. BL forlanger lige konkurrencevilkår i EU, beskyttelse mod unfair konkurrence samt en både faglig og rimelig miljøregulering.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top