Dohrmann: EU-politikere er ikke inviteret til konference

EU-politik er åbenlyst fjernt for mange i og omkring landbruget, lyder det fra Europaparlamentariker

eu-flag

Af Jørn Dohrmann, MEP (DF)

LandboSyd inviterer den 2. maj til en konference om landbrugets udfordringer og fremtid.

Konferencen finder sted på Christiansborg og er et glimrende forsøg på at sætte debatten om fremtidens landbrug på den politiske dagsorden og belyse de svære problemer, landbruget har, ved hjælp af indlæg fra politikere og eksperter med forstand på fødevareerhvervet.

Men tilsyneladende har man kun valgt at invitere landspolitikere og ikke EU-politikere. Jeg har i hvert fald ikke modtaget en invitation, selvom jeg sidder i Europa-Parlamentets landbrugsudvalg og miljøudvalg. Desuden er jeg formand for SINEEA-delegationen, hvor jeg ofte bringer landbrugspolitiske emner – som den norske straftold på landbrugsprodukter – på banen.

Jeg tog for nylig også initiativ til en række spørgsmål til Kommissionen, hvilket senere førte til det, der er blevet kendt som ‘Grundvandssagen’.

Når jeg nævner ovenstående, er det alene for at trække op, hvor fjernt EU-politik tilsyneladende er for mange i landbruget, og det er nok grunden til, at EU-politikerne ikke blev inviteret. Man skal virkelig råbe højt her fra Bruxelles for at blive hørt derhjemme.

LandboSyd er bestemt ikke ene om at have svært ved at indse, at omkring 80 procent af dansk lovgivning stammer fra EU og blot bliver godkendt i Danmark og herefter sat i værk af emsige danske embedsmænd.

Men det er en fejltagelse, der koster landbrugserhvervet arbejdspladser og kroner.

Scroll to Top