Nordfyn: Stort flertal sagde ja til vandløbsregulativet

Det omstridte fællesregulativ for de nordfynske vandløb blev torsdag aften stemt igennem på rådhuset i Bogense

lup1000

21 stemte for og fire imod, da kommunalbestyrelsen i Nordfyns Kommune torsdag aften var samlet for at afgøre fremtiden for de nordfynske vandløb.

Det vedtagne fællesregulativ har mødt stor kritik fra Nordfyns Vandløbslaug, landmænd og borgere i kommunen. Mange af dem var mødt op på rådhuset for at vise deres utilfredshed.

Hård kritik

Vandløbslauget fremlagde så sent som onsdag aften deres kritik overfor byrådspolitikere, der, sammen med utilfredse borgere var mødt op til debat- og protestmøde i Særslev Forsamlingshus.

Både næstformand i vandløbslauget, Peter Jakobsen, og medlem af lauget Jan Hjeds spurgte politikerne, hvorfor de ville stemme forslaget igennem, når kommunen tidligere har erkendt, at regulativet ikke er retvisende for tilstanden i vandløbene. Venstre meldte ud, at de trods kritik ville stemme for regulativet.

Borgere og vandløbslauget frygter, at konsekvensen af de nye regler bliver flere oversvømmelser af marker såvel som huse, fordi vandløbene ikke bliver renset tilstrækkeligt op. Der er allerede problemer i nogle områder af kommunen.

“Det bedst opnåelige”

Inden afstemningen i kommunalbestyrelsen torsdag aften havde Miljø- og Teknikudvalget godkendt det nye fællesregulativ.

Nordfyns Kommune skriver på deres hjemmeside, at ”det nu vedtagne fællesregulativ er det bedste opnåelige resultat i lyset af de ønsker og høringssvar, der er bragt på banen,” og gør også opmærksom på, at ”når regulativet efter godkendelsen er offentliggjort, er der 4 ugers klagefrist, hvilket også vil fremgå af regulativet.”

Af Anders Melchiorsen, anm@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top