Afstemte forventninger

Bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug ser frem til et frugtbart samarbejde med Liberal Alliance – men advarer også partiets ordfører

img_0419

Af Peter Bohsen Jensen, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug, Juelsminde

Carsten Bach, miljø- og fødevareordfører i Liberal Alliance, udtrykker i Effektivt Landbrug fredag den 18. august nogle belærende holdninger om retorikken, der benyttes af formanden og bestyrelsen i Bæredygtigt Landbrug.

Nødvendigt at skærpe tonen

Som medlem af bestyrelsen takker jeg for de gode råd og vil gerne tilkendegive, at skulle jeg på noget tidspunkt via upassende sprogbrug have forhindret en objektiv diskussion om landbrugspolitikken i Danmark, er det utilsigtet.

For, udtaler Carsten Bach, det kræver, at man er i dialog med de politikere, der sætter retningslinjerne og fører politikken.

Når vi i Bæredygtigt Landbrug har skærpet tonen, er det jo netop, fordi vi mener, at I, kære politikere, ikke har levet op til at holde hverken retningslinjer eller ført den politik, I tilkendegav, før I kom i regering. Nu er I regering.

Nu har I magt, eller indflydelse som det hedder.

Brug indflydelsen til at indfri de forventninger, vi har til jer.

Tiden for os er kostbar. Vi vil se handlinger og ikke politiske kompromisser afpasset af et ønsket genvalg, eller et køretøj af anerkendt tysk mærke.

Kreative fortolkninger

Vi har også skærpet tonen, fordi både politik og retningslinjer, ifølge vores opfattelse, er ført af personer, der ikke just er ”folkevalgte”, nemlig embedsmændene. Og disse ”ikke folkevalgte” har, igen efter vores opfattelse, været ganske kreative i fortolkningen af det, der skulle være lovgrundlaget for reguleringen af dansk landbrug. Og vi ser ikke spøgelser. Beviset er blotlagt i naboministeriet, og bolden ruller fortsat.

Carsten Bach udtaler, at han indtil nu har været ”meget varsom” med at udtale sig om grundvandssagen, da der pågår en ”uvildig” undersøgelse.

I kølvandet på dette udsagn fortsætter han med afsæt i sin faglige baggrund som geolog at konkludere, at han har svært ved at se, at det, der er foregået, skulle have skærpet reguleringen for dansk landbrug.

Hvis denne konklusion er ”meget varsom” i en tid, hvor en ”uvildig” undersøgelse forløber, er der noget omkring retorik, jeg ikke forstår. Med denne udtalelse har Carsten Bach reelt hægtet sig selv af en objektiv diskussion om rapporten, når den foreligger.

Et samarbejde skal give fremdrift

Carsten Bach tilkendegiver tilfredshed med sit samarbejde med Bæredygtigt Landbrug, hvilket glæder mig.

Men vi i Bæredygtigt Landbrug vil se fremdrift. Deler Carsten Bach og Liberal Alliance denne holdning, er der også i fremtiden basis for et frugtbart samarbejde.

Men Carsten Bach og Liberal Alliance skal gøre sig bevidste om, at vi repræsenterer en gruppe hårdt arbejdende landmænd, hvis tålmodighed er opbrugt i forholdet til politikere, der ikke viser vilje til handling.

(Indlægget har også været bragt i Effektivt Landbrug).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.