BL: Nedsæt skat på produktion

Skat burde lægges på tjente penge – ikke på de midler, der skal bruges for at skabe arbejdspladser, produktion og indtjening, lyder det fra Bæredygtigt Landbrug

flemming-fuglede-joergensen-viborg-nær

Regeringen vil sænke skatten på arbejde, biler og pension med i alt 23 mia. kr., mens de særbyrder, der er lagt på landbruget, bibeholdes. Sidstnævnte kritiseres skarpt af Bæredygtigt Landbrug:

Erhvervet er tynget af skatter og afgifter

”Det er selvfølgelig positivt, at der kommer et skattemæssigt incitament til lønmodtageren om at arbejde. Men hvad hjælper det, hvis arbejdspladserne forsvinder, fordi erhvervslivet – herunder landbruget – segner under det hårde tryk af skatter og afgifter på produktionsmidlerne, der skal betales, inden pengene er tjent”, spørger Bæredygtigt Landbrugs formand Flemming Fuglede Jørgensen.

Landmændene bidrager således med et milliardbeløb i skattebetaling, der forfalder, inden de har tjent en krone. Det gælder for skat på produktionsjord og andre produktionsmidler. Skatten burde lægges på tjente penge – ikke på de midler, der skal bruges for at skabe arbejdspladser, produktion og indtjening. Specielt når regeringen kalder det et erhvervs- og vækstudspil.

Håber på gehør i kommende forhandlinger

”Den holdning at produktionsmidler skal beskattes før indtjening må der gøres op med i de kommende forhandlinger”, understreger formanden for Bæredygtigt Landbrug.

Han undrer sig i øvrigt over, at Landbrug & Fødevarer udelukkende udtrykker glæde over udspillet: ”De burde også tænke på landmandens situation”, siger Flemming Fuglede.

Scroll to Top