Mere økologi er lig med mindre landbrugsproduktion

BL’s faglige rådgiver Poul Vejby-Sørensen spiller hovedrolle i nyt tv-indslag, der sætter kritisk fokus på økologitilskud

Klaus Åge, økologisk planteavler

Danske skatteborgere støtter her i 2017 økologien med det gigantiske beløb 100 mio. kr. – selv om ikke én eneste undersøgelse påviser, at økologiske produkter skulle være bedre end konventionelle fødevarer.

Dét sætter et nyt tv-indslag kritisk fokus på.

Den nystartede tv-kanal NBnews.dk (der tager udgangspunkt i forkortelsen for det latinske udtryk nota bene og altså intet har med partiet Nye Borgerlige at gøre) har således sat sig for at undersøge økologiens fortræffeligheder eller manglen på samme. Konklusionen er, at økologi hverken er sundere for den enkelte forbruger eller er bedre natur-, miljø- og klimamæssigt.

Har intet imod økologi

Bæredygtigt Landbrugs eksterne faglige rådgiver Poul Vejby-Sørensen spiller en hovedrolle i indslaget.

Ligesom BL har rådgiveren intet imod økologisk landbrug som et supplement til den konventionelle og vidensbaserede landbrugsproduktion – men han gør bl.a. rede for, hvor naivt det er, når nogen foreslår at erstatte alt konventionelt landbrug med økologisk landbrugsproduktion:

Folkestemning fremfor realiteter

”Det bygger i høj grad på en folkestemning i stedet for faglige realiteter”, lyder det i tv-indslaget fra Poul Vejby-Sørensen – som også konstaterer, at mere økologi i Danmark vil resultere i en noget mindre landbrugsproduktion.

BL’s hjemmeside fortæller senere mere om den nystartede tv-station NBnews.dk.

Du kan se indslaget om økologi HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top