Sandheden på bordet – husk at tilmelde dig mødet i Horsens!

Dansk miljøregulering skal baseres på objektive målinger – ikke modeller eller beregninger. På en konference den 14. maj afsløres det, hvorfor den danske måde at regulere på er helt hen i vejret

Bæredygtigt Landbrug holder generalforsamling på Bygholm Landbrugsskole med forskellige indledende oplæg.

Mandag den 14. maj er en afgørende dag for landbruget.

Det er dagen for en stor konference på Bygholm Landbrugsskole, der handler om miljøregulering. Til arrangementet kommer en bred vifte af både fagfolk og politikere.

Konferencen udspringer af et besøg hos dr. Rasmus Thamsen, der er leder af Landesamt für Landwirtschaft, Umwelt und ländliche Räume Schleswig-Holstein, Standot Nort. Det er miljømyndigheden i det slesvigske område fra den danske grænse i nord til Hamborg i syd.

Besøget inspirerede flere af gæsterne med den slesvigske reguleringsmetode, hvor landbruget reguleres ud fra målinger – ikke beregninger eller modeller, som i Danmark.

HER kan du læse mere om besøget i Slesvig-Holsten.

Rå afsløring

”Vi laver konferencen for at sætte spørgsmålstegn ved det fagligt korrekte i reguleringen af dansk landbrug. Det skal afsløres, hvordan samtlige danske landmænd bliver trukket rundt i manegen af andre hensigter end miljøet”, fortæller Alfred Tværsig Olesen, som er med til at organisere konferencen og sidder i Bæredygtigt Landbrugs bestyrelse.

”Lige nu bliver sandheden udelukket. Konferencen kommer til at synliggøre, hvad vores nabolande gør – og som vi burde have gjort – for at passe fagligt korrekt på miljøet”, uddyber han.

Bæredygtigt Landbrug opfordrer derfor alle til at deltage i konferencen på Bygholm Landbrugsskole mandag den 14. maj.

Flere erfaringer

Arrangørerne er en bred skare, der alle nærer stor interesse for landbruget. Udover Alfred Tværsig Olesen fra Bæredygtigt Landbrug er det blandt andre Mogens Dall, formand for LandboSyd, og Hans Damsgaard, formand for Kolding Herred Landboforening. Alle tre var med på besøget hos Rasmus Thamsen.

Udover besøget hos Rasmus Thamsen har de også været på tur til Skåne for at lade sig inspirere af vores nordiske nabo – også disse erfaringer bliver inddraget.

Praktiske informationer

Konferencen starter med en let frokostanretning kl. 12.30. Derefter følger diverse indlæg, og arrangørerne forventer et sluttidspunkt omkring kl. 17.30.

HER kan du se hele programmet for dagen.

Tilmelding til konferencen på Bygholm Landbrugsskole kan ske via linket HER eller på tlf. 71 99 33 43 – prisen er 250 kr. inkl. moms.

Af Anders Lei, journalist@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.