Ida Auken: Dansk er bedre

Fire landbrugsordførere deltog, da Danske Fødevare- og Landbrugsjournalister forleden lagde op til debat på Christiansborg. Tilstede var blandt andre Ida Auken fra Radikale Venstre, der roste danske landmænd

ida-auken

Bæredygtigt Landbrug var med, da Erling Bonnesen (V), Carsten Bach (LA), Simon Kollerup (S) og Ida Auken (B) hver især præsenterede de visioner, de og deres parti har for dansk landbrugs fremtid.

”Først og fremmest vil sige, at vi har nogle vanvittigt dygtige landmænd i Danmark. Vi er blandt de mest klimavenlige og dygtige i erhvervet”, indledte Ida Auken, da hun fik ordet.

Hun lagde ikke skjul på, at danske fødevarer er af høj kvalitet.

Dansk er bedre

”Jeg var på besøg hos landmændene i Agrinord. Jeg gav dem et lille slogan – Dansk er bedre. Jeg synes, det er et meget godt slogan. Hvis man ikke kan købe økologi eller produkter med meget få pesticidrester til sine børn, så er dansk bedre. Jeg synes, det er fint, at folk også har det i hovedet som en af reglerne. Det er jo mit syn på danske landmænd, men det ændrer ikke på mit syn om, at vi kan gøre det bedre”, siger hun.

Den radikale landbrugsordfører lagde heller ikke skjul på, at det ikke er på grund af klimabelastning i forbindelse med import og fragt, at hun mener, dansk er bedre. 

“I virkeligheden tror jeg, at transportdelen af det bliver udjævnet af, hvordan forbrugeren kommer hen til supermarkedet”, lød det.

Landbrugsordføreren fortalte desuden, at en af de første historier i hendes nye bog “Dansk” beskriver et møde med en kinesisk forretningsmand, der ville sælge danske varer i Kina, fordi danske produkter har høj kvalitet og høj troværdighed. Hun understregede både i bogen og på mødet, at det er et udsagn, hun er helt enig i.

Ida Auken mener, at mange ofte forveksler det at tale om forurening, pesticider og klima med at man ikke kan lide landbruget og landmændene. Men ifølge hende, er der flere sider af sagen:

”Det er rigtigt, det er en succeshistorie, at vi eksporterer rigtig gode varer. Men jeg vil også have lov til at tale om de problemer, der er på den anden side. Det er for eksempel ikke en succeshistorie, når der er 360 milliarder kroner i gæld”, sagde hun.

 Af Anders Lei, journalist@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.