Tulle elsker også bacon

Kristian Thulesen Dahl elsker bacon, og Mette Frederiksen mener, at køddebatten er hysterisk. Der er ikke tegn på, at de to partiledere bliver veganere, og de plejer at spise gris, når de mødes!

tulle

Han tog tilløb til det, men han sagde citatet, der åbenbart er blevet det nye sort i dansk politik:

”Som jeg ser det, så fortjener landbruget en større respekt. Og hele vores fødevareproduktion fortjener en større respekt, end man typisk giver. Med den baggrund har jeg lyst til at sige: Jeg elsker bacon. Og jeg undskylder det ikke bagefter”, sagde Kristian Thulesen Dahl onsdag aften på Jysk Landbrugs store debatmøde hos Sagro i Billund.

Formanden for Dansk Folkeparti henviste til miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensens friske bacon-kommentar til repræsentanter fra Veganerpartiet ved Folketingets åbning.

”Når man siger det, man føler, med den stolthed man måske føler, i forhold til det land vi er – ’Jeg elsker bacon’ – så skal man have lov til at sige det. Og så skal man ikke behøve at beklage det bagefter”, sagde Kristian Thulesen Dahl.

Politisk ukorrekt at indrømme menuen?

Han mener, at det kan være en farlig vej for samfundet at gå og tog fat i en kommentar, som Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen var kommet med tidligere på mødet i Billund. Hun havde fortalt, at når de to partiledere mødes, så kunne hun ikke huske, at de ikke havde spist gris.

”Prøv at forestille jer den dag, hvor det er politisk ukorrekt for Mette at sige, at når vi mødes – og det vil jeg gerne bekræfte – så spiser vi grisesteg”, sagde Kristian Thulesen Dahl.

”Det går ikke, vi skal den anden vej”, var hans konklusion.

Han blev bakket op af Mette Frederiksen:

”Jeg synes, at det er en hysterisk diskussion, der er med kød lige nu. Jeg synes, at det er noget pjat at tro, vi redder hele klimaproblemstillingen ved at få det til at handle om kød. For CO2-udslippet ved de flyvemaskiner, som folk flyver for at fortælle hinanden, at de ikke skal spise kød, er et langt større problem”, sagde Mette Frederiksen og fortsatte:

”Vi skal have proportionerne i orden. Selvfølgelig kan vi lave en landbrugsproduktion i Danmark – også med kød – der er bæredygtig og ordentlig”.

Hun mener, at det skal gøres i en balance, hvor der også passes på grundvandet og naturen. Hun mener også, at landbruget skal give et klimabidrag, men tilføjede:

”Det er aldrig med den præmis og aldrig med det ønske, at vi ikke også skal være et stærkt landbrugsland. Og der er jo en absurditet i, at folk gerne vil spise alle mulige fødevarer, der er produceret alle mulige andre steder end herhjemme. Med et enormt stort CO2-aftryk, samtidig med at de engang imellem skælder ud på jer”.

Også H.C. Gæmelke, Flemming Nør-Pedersen samt Finn Klostermann fra Danish Crown ytrede sig på mødet onsdag aften. Det samme gjorde flere tilhørere fra salen, bl.a. Bæredygtigt Landbrugs bestyrelsesmedlem Peter Rosendal.

Af Jens Sillesen, jsi@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top