Tv-program: Stordrift er kødspiserens bedste valg til at reducere CO2-udledning

Se DR-programmet ”Hvor farligt er kød?”, der nok skal pille ved miljøfolks opfattelser af konventionelt landbrug

jacob-til-hjemmesiden

Kan man spise kød uden at skade kloden?

Sådan lyder ét af spørgsmålene i tv-programmet ”Hvor farligt er kød?”, der blev sendt i påsken på DR.

Svaret er ja – selv om det også konkluderes, at verden ville blive et bedre sted, hvis vi mennesker formåede at begrænse vores kødforbrug.

Nej, fritgående kyllinger er ikke den bedste løsning

Hvad der formentlig kommer bag på mange miljø- og økologi-forkæmpere, er i hvert fald én konklusion i det omtalte tv-program:

Stordrift er det bedste valg, hvis man som kødspiser vil reducere udledningen af drivhusgasser. Et intensivt kvægbrug kan således sagtens opfattes som mere miljøvenligt end ekstensivt friland, og også indenfor eksempelvis kyllinger har konventionel landbrugsdrift et mindre CO2-aftryk end frilands fjerkræ.

Nysgerrig vært gør os klogere

Programmet er britisk produceret og har vakt stor opmærksomhed i landbrugskredse, fordi der ikke – som i så mange andre tilfælde – er tale om fordømmende landbrugs-journalistisk drevet frem af politiserende reportere. I stedet forsøger programmets vært Michael Mosley på nysgerrig vis at gøre seerne klogere på, hvordan husdyr- og slagteindustrien påvirker klimaet, og hvad der er op og ned i debatten om blandt andet køers metan, forskellige dyrs aftryk på klimaet samt teknologiske landvindinger indenfor fødevareområdet.

Du kan selv se tv-programmet – der varer lige knap tre kvarter – ved at klikke på linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top