Hvorfor bruger Markagers venner ikke kræfterne på at dokumentere hans påstande?

Stævningen mod Stiig Markager skyldes manglende dokumentation for usande påstande, der skader landbruget - og har intet med ytringsfrihed at gøre

formand

Af Flemming Fuglede Jørgensen, formand for Bæredygtigt Landbrug, Trudslevvej 58, Løkken

Kolleger til Aarhus-professor Stiig Markager anklager på Altinget Bæredygtigt Landbrug for ikke at respektere forskeres ytringsfrihed – med henvisning til, at vi har stævnet professoren.

Intet kunne være mere forkert, end at sagen vedrører ytringsfrihed. Den handler derimod om, at danske landmænd ikke uberettiget og udokumenteret finder sig i at blive kaldt miljøsvin.

Hvor har han det fra?

Stiig Markager har – stik imod konklusionerne i den årlige Novana-rapport om det danske vandmiljøs tilstand – påstået, at der er sket en signifikant merudledning af kvælstof på årligt 700 tons til vandmiljøet.

Hvor han – ene mand – har fået dén oplysning fra, ville Bæredygtigt Landbrug gerne have opklaret, hvorfor vi efterfølgende har henvendt os først til professorens arbejdsgiver, både rektor, dekan og institutleder på Aarhus Universitet. Herfra lød det imidlertid, at Stiig Markager ikke udtalte sig på universitetets men på egne vegne.

Derpå har vi – forgæves – forsøgt at få professoren selv til enten at dokumentere sine mærkværdige påstande eller trække dem tilbage. Da intet af dette er sket, ser vi ingen anden udvej end at stævne Stiig Markager og nu lade retten tale.

Politikerne følger efter…

Problemet er ikke bare et simpelt udsagn – men at politikere forlanger restriktioner i forhold til dansk landbrug som følge af Stiig Markagers besynderlige melding. Det kan vi ikke leve med: At konklusionerne i den officielle rapport fra Aarhus Universitet dermed underkendes.

Hvis Stiig Markagers kolleger – udfra Novana-rapporten – kan dokumentere professorens påstande, kunne de hermed imødekomme det, vi længe har efterspurgt. Måske burde de have brugt tiden på dét projekt i stedet for at skrive én lang klagesang uden substantielt indhold.

(Indlægget har også været bragt i Altinget, dén version kan du læse HER. Det indlæg, som Flemming Fuglede Jørgensen reagerer på, kan du se via linket HER).

Scroll to Top