BL-møde hos NutriFair: Fokus på (vand)kampe for landbruget!

”Målinger fremfor modeller – Oprensning fremfor oversvømmelser” lyder overskriften for temamøde på den store landbrugsmesse i Fredericia

jura-3

Landmænd landet over kan allerede nu sætte kryds ud for torsdag den 16. januar 2020 kl. 13.00. Eller en halv time tidligere, hvis de også har tid til en gratis sandwich med dertilhørende øl eller sodavand.

Her arrangerer Bæredygtigt Landbrug nemlig møde på NutriFair – den store årlige landbrugsmesse i Fredericia.

Det sker i messehallernes lokale K1, hvor BL’s chefjurist Nikolaj Schulz kommer med den opfordring, at hver enkelt landmand skal være uhyre vågen, inden kommunerne går i gang med de mange vandløbsprojekter. Derefter fortæller landmand Søren Vestergaard om sin mangeårige kamp – der langt om længe lykkedes – for at få renset op i Værebro Å på Sjælland.

Få en status på BL’s arbejde

”Målinger fremfor modeller – Oprensning fremfor oversvømmelser”, lyder overskriften på mødet. Alting handler nemlig ikke om vand. Slet ikke efter den røde regerings seneste indgreb i forhold til landbrugserhvervet. Derfor giver mødet i Fredericia også de fremmødte en status på Bæredygtigt Landbrugs aktuelle arbejde og sager, eksempelvis oprøret mod de nye efterafgrødekrav.

”Det skal være slut med verdensfjerne og fiktive modeller – vi forlanger at blive reguleret ud fra reelle målinger, hvor de findes”, fortæller BL-direktør Hans Aarestrup.

Besøg stand A-1260

Bæredygtigt Landbrug kan også mødes på stand A-1260 under hele NutriFair-messen – der finder sted både onsdag den 15. og torsdag den 16. januar, begge dage i tidsrummet fra kl. 9 til 17.

Læs mere om messen på www.nutrifair.dk.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top