Bæredygtigt Landbrug enig med miljøminister: Ingen grund til ny vandløbslov

Til gengæld bør man efterleve de ord, der fremgår af den nuværende lov – fastslår formand Flemming Fuglede Jørgensen

oversvoemmelse-1

Landbrug & Fødevarer kæmper angiveligt for en ny vandløbslov – hvilket miljøminister Lea Wermelin (S) er skeptisk overfor. Hun er således ikke på nippet til at ændre den snart 40 år gamle vandløbslov, fremgår det af et skriftligt svar i Folketinget. Dét skriver Effektivt Landbrug i weekenden.

Ministerens holdning flugter dermed med Bæredygtigt Landbrugs indstilling. BL’s formand Flemming Fuglede Jørgensen fastslår nemlig i sit seneste medlemsbrev, at det kan være en farlig vej at gå med en ny vandløbslov:

Danmark har således i forvejen en vandløbslov, der klart siger: Vandløb skal vedligeholdes således, at det enkelte vandløbs skikkelse eller vandføringsevne ikke ændres.

”Landbruget burde stå sammen om at få denne paragraf overholdt – i stedet for at kæmpe for en ny lov, hvor denne formulering kan risikere at blive svækket”, skriver Flemming Fuglede Jørgensen i medlemsbrevet.

Du kan – hvis du abonnerer på Effektivt Landbrug – læse hele artiklen ”Miljøminister tøver med ny vandløbslov” via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top