Læge: Roundup er et fornuftigt valg for både mennesker og miljø

Ida Donkin går i rette med det tvivlsomme grundlag, som debatten om verdens mest skånsomme og effektive ukrudtsmiddel føres på

marksprøjte-nat-foto-hardi.dk

”Men lad os håbe, at Folketinget kan holde tungen lige i munden, følelserne tøjret og diskussionerne adskilt. Det er ærgerligt at se følelser trumfe videnskab, når lovforslag stilles. Særligt når det kan have utilsigtede konsekvenser for miljø og klima”.

Sådan lyder det i et længere indlæg i Berlingske.

Her beskriver læge Ida Donkin, hvordan Roundup (og dermed dets aktivstof glyphosat) er et fornuftigt valg for både mennesker og miljø, og hvordan debatten synes infiltreret af følelser og skræmmekampagner fremfor netop videnskab.

Effektivt Landbrug skriver om Berlingske-indlægget HER. Generelt er den danske mediedækning af Roundup og glyphosat blevet væsentligt mere nuanceret i den seneste tid, dét kan du læse om i artiklen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “Læge: Roundup er et fornuftigt valg for både mennesker og miljø”

  1. Det er endnu engang er lykkedes Christian Ingemann Nielsen at producere en omgang tvetydigt feelgood til benefice for de radikaliserede, sprøjteglade og krænkelsesparate avlere i Bæredygtigt Landbrug.

    I andet afsnit sætter CIN lighedstegn mellem Glyphosat og Roundup. Det er absurd men følger den zigzag kurs BL forfølger i håb om fortsat at kunne øge forbruget, og hvis den udvikling ikke bliver vendt forudser Thor Gunnar Kofoed, viceformand i Landbrug & Fødevarer, at glyphosat bliver forbudt. https://www.sagro.dk/nyhedsarkiv/brug-meget-mindre-round-up

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top