Læge: Roundup er et fornuftigt valg for både mennesker og miljø

Ida Donkin går i rette med det tvivlsomme grundlag, som debatten om verdens mest skånsomme og effektive ukrudtsmiddel føres på

marksprøjte-nat-foto-hardi.dk

”Men lad os håbe, at Folketinget kan holde tungen lige i munden, følelserne tøjret og diskussionerne adskilt. Det er ærgerligt at se følelser trumfe videnskab, når lovforslag stilles. Særligt når det kan have utilsigtede konsekvenser for miljø og klima”.

Sådan lyder det i et længere indlæg i Berlingske.

Her beskriver læge Ida Donkin, hvordan Roundup (og dermed dets aktivstof glyphosat) er et fornuftigt valg for både mennesker og miljø, og hvordan debatten synes infiltreret af følelser og skræmmekampagner fremfor netop videnskab.

Effektivt Landbrug skriver om Berlingske-indlægget HER. Generelt er den danske mediedækning af Roundup og glyphosat blevet væsentligt mere nuanceret i den seneste tid, dét kan du læse om i artiklen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top