Landbruget næsten i mål med øgede efterafgrødekrav

Ellers får landmænd jo med pisken og bliver mødt af obligatoriske krav uden kompensation, lyder det fra Bæredygtigt Landbrugs faglige direktør

olieraeddike-efterafgroede-2

Protesterne har været massive og balladen enorm, siden den socialdemokratiske regering og det røde folketingsflertal krævede ekstra efterafgrøder af dansk landbrug i et forsøg på at reducere kvælstofudledningen yderligere.

Her kort før fristens udløb har landmændene så ansøgt om at så i alt 330.000 hektar målrettede efterafgrøder – hvilket er mere end en fordobling siden sidste år og ikke langt fra det massive krav på omkring 370.000 hektar. Det skriver avisen Effektivt Landbrug.

Vil undgå at blive straffet efterfølgende

”Ja, jeg må sige, at det er jeg sådan set overrasket over. Men grunden er jo, at folk får med pisken. Alle ved jo godt, at søger man ikke inden 1. maj, så ender det med obligatoriske krav”, siger Bæredygtigt Landbrugs faglige direktør Jørgen Evald Jensen til Effektivt Landbrug.

De obligatoriske krav betyder således efterafgrøder uden nogen kompensation.

”Alle har derfor lagt sig i selen på at få alt muligt indrettet så godt som muligt. Landmænd har lavet mange indsatser for det her, det er min klare fornemmelse. Med lodder og trisser har man virkelig gjort meget for at komme i mål. Alt sammen for at undgå at få med pisken”, siger Jørgen Evald.

Læs mere om indsigelserne

Hvis du abonnerer på Effektivt Landbrug, kan du læse hele artiklen om emnet HER.

Bæredygtigt Landbrug har hele vejen igennem gjort indsigelser mod tiltaget vedrørende ekstra efterafgrøder – dét kan du bl.a. læse om i indlægget HER eller i alle artiklerne i bunden af teksten HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top