Handler miljøpolitik kun om at slå på landbruget?

Lad os få en miljøpolitik, der virker, fremfor nyttesløse tiltag rettet udelukkende mod danske landmænd - skriver Bæredygtigt Landbrugs næstformand

peter-kiær-2

Af Peter Kiær, næstformand for Bæredygtigt Landbrug, Storgårdsvej 1, 4690 Haslev

Det er netop kommet frem, at forsyningsselskaberne hvert år udleder millioner af tons urenset menneskegylle direkte ud i naturen fra rensningsanlæggene.

Timingen er derfor bizar, når regeringen nu annoncerer nye, skrappe kvælstofkrav rettet udelukkende mod dansk landbrug.

Stramningen af landbrugets gødning kommer altså i en tid, hvor det offentlige er blevet afsløret i at lukke gigantiske mængder lort ud i vandmiljøet – og samtidig ved vi, at selv den mindste regn skaber overløb fra rensningsanlæg, så kloak- og spildevand med jævne mellemrum forurener vandløbene.

Pilen peger på miljøminister Lea Wermelin, som ikke prioriterer miljøet – det kan vi se på passiviteten, når det gælder spildevand. Til gengæld står hun gerne bag nyttesløse tiltag mod dansk landbrug – selv om det er påvist, at det ikke hjælper spor på vandmiljøet at lave kvælstoftiltag på dyrkningsfladen. Adskillige års undergødskning med kvælstof inden Landbrugspakkens vedtagelse i 2015 vidner om dette. Læg dertil, at Landbrugspakken, der gav mere gødning, ikke har øget udledningerne overhovedet.

I stedet for landbrugsfjendtlige initiativer, der intet fører med sig ud over at ødelægge landets produktion, beskæftigelse og eksport – så lad os i stedet få en miljøpolitik, der virker!

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i diverse medier, bl.a. i den trykte udgave af Ekstra Bladet – du kan eksempelvis se versionen på www.randersidag.dk via linket HER og læse Maskinbladets onlineudgave HER).

1 kommentar til “Handler miljøpolitik kun om at slå på landbruget?”

  1. Det var da godt det blev afsløret at forsyningsselskaberne hælder lige så meget urenset gylle ud i havet som landbruget hælder ud på jorden!
    Det må vi have stoppet, hellere i dag end i morgen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.