Nej, verden spiser ikke mindre kød

Kinas import fra bl.a. Danmark stiger fortsat markant – og det er ikke det eneste tegn på tendensen, forklarer BL-direktør

køer-på-mark-tina

”Mange såkaldt kloge hoveder fortæller os, at vi skal til at producere mindre svine- og oksekød i dansk landbrug – fordi vi skal til at spise mindre kød i denne verden. Virkeligheden er bare en anden: Kloden efterspørger ikke mindre og mindre men derimod mere og mere kød!”

Sådan lyder det fra Bæredygtigt Landbrugs direktør Hans Aarestrup, efter at nye eksplosive svineimporttal fra Kina har set dagens lys.

Kæmpe eksport fra Danmark

Ifølge Effektivt Landbrug er den kinesiske import af svinekød steget markant i første halvår af 2020 – og fra dansk side er eksporten til Kina af fersk/frosset svinekød steget med 250 procent, nemlig fra 51.000 tons i første halvår af 2019 til 180.000 tons i første halvår af 2020.

Danmark er det land i verden, der målt på mængder har den femtestørste eksport til Kina af fersk/frosset svinekød.

Fordel for klimaet med produktion herhjemme

”Tendensen på de internationale markeder taler i øvrigt deres tydelige sprog: Med den voksende middelklasse er der en øget efterspørgsel efter kød generelt – ikke en dalende. Og som begavede mennesker vil kunne regne ud, skal alt dette kød jo produceres i lande med noget større klimaaftryk, hvis vi ikke får lov til at producere varerne her i miljø- og klimavenlige Danmark”, forklarer Hans Aarestrup – som var direktør for Danske Svineproducenter, inden han i begyndelsen af 2016 kom til Bæredygtigt Landbrug.

Den vegetariske trend er mildest talt ikke rigtig slået igennem på verdensplan – som figuren over den globale kødproduktion herunder viser:

Her kan du se prognoserne for den internationale efterspørgsel på svinekød og fjerkræ:

Du kan læse mere i Effektivt Landbrugs artikel om svineeksporten til Kina HER.

At verdens kødforbrug vil stige, ikke falde, kan du forvisse dig om via prognoserne nævnt i artiklen HER.

Den stigende efterspørgsel på danske animalske produkter til verdensmarkedet fremgår desuden af artiklen HER.

At dansk svineproduktion topper listen over de mindst CO2-udledende landbrugslande fremgår af en nylig international undersøgelse, som du kan læse om i artiklen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.