Knud Jeppesen: Landbruget straffes for fiktiv forurening

Kendt landbrugsdebattør kommenterer de politiske udfordringer for danske landmænd i begyndelsen af et nyt folketingsår

knud-jeppesen-2

”Den kemi, vi bruger – jamen, det er jo vand ved siden af det, vi brugte engang!”

Sådan lyder en af kommentarerne fra landmand Knud Jeppesen, som af Maskinbladet er blevet spurgt om erhvervets udfordringer.

Knud Jeppesen er landmand fra Jelling-egnen men især kendt for sine læserbreve og videoer om den uretfærdige og meningsløse regulering, danske landmænd er underlagt. Han understreger overfor Maskinbladet, at der er nok at tage fat på for folketingspolitikerne i det nye folketingsår, også hvis man nøjes med at tale landbrugs- og miljølovgivning. Øverst på dosmersedlen står dog efterafgrøder og spildevands-problematikken.

”Vi bliver straffet for en forurening, man tror man laver, men kommunerne, de laver en forurening med urenset spildevand samt spildevand, der ikke er renset godt nok – og der er ingen restriktioner og ingen sanktioner”, siger Knud Jeppesen – og tilføjer:

”Det synes jeg, det er en uretfærdighed, man skal tage op!”

Jelling-landmanden er naturligvis medlem af – ja, endog æresmedlem af – Bæredygtigt Landbrug. Du kan læse hele interviewet i Maskinbladet via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

3 kommentarer til “Knud Jeppesen: Landbruget straffes for fiktiv forurening”

  1. Poul Vejby-Sørensen

    Vi er mange, der som Poul Evald Hansen efterlyser fakta. Men realiteten er desværre, at spildevandsudledningerne i Danmark er ude af kontrol. Det er til fulde blevet dokumenteret denne sommer med afsløring efter afsløring af udledninger og overløb (RBU). Og da der mange steder end ikke er statistik på antal og størrelse af disse overløb, kan Miljøstyrelsens statistik selvfølgelig heller ikke være troværdig. Hertil kommer, at de uregistrerede overløb i årevis har været ”gratis” for renseanlæggene, hvilket naturligvis har påvirket incitamentstrukturen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.