Novana-rapports forfatter: Markagers kvælstoftal er ikke de rigtige tal

Tallet er slet ikke regnet ud endnu, fastslår seniorrådgiver Hans Thodsen overfor Effektivt Landbrug

vandløb-mod-recipient

En af forfatterne bag den årlige Novana-rapport om vandmiljøets tilstand – seniorrådgiver Hans Thodsen fra Aarhus Universitet – fortæller, at han slet ikke kan genkende de tal, som professor Stiig Markager offentliggjorde i fredags. På en konference lod den kontroversielle professor ellers, som om han kendte kvælstof-udledningstallene for 2019, og han henviste vel at mærke til Novana-rapporten.

”Vi har jo ikke lavet rapporten endnu, så vi har ikke regnet det tal ud (for kvælstofudledningen, red.), som skal puttes ind”, siger Hans Thodsen til avisen Effektivt Landbrug.

”Så det er ikke det rigtige tal, der er kommet ud”, lyder det fra seniorrådgiveren – som i øvrigt kalder offentliggørelsen i fredags for ”temmelig uheldig”.

Du kan – hvis du abonnerer på avisen – læse hele Effektivt Landbrugs artikel om emnet via linket HER. Bæredygtigt Landbrug var de første til at reagere på den omstridte offentliggørelse i fredags, og i artiklen HER kan du blive klogere på BL’s indvendinger.

BL-direktør Hans Aarestrup skriver nu til medlemmerne af Folketingets miljø- og fødevareudvalg om den nyeste udvikling i sagen.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top