Bæredygtigt Landbrug: Sæt mink-aflivninger på pause!

Nordjysk minkfarm har stævnet staten for at få standset systematisk udryddelse – sagsanlægget bakkes op af Bæredygtigt Landbrug

dommerhammer

Sæt uret i stå – og sæt mink-aflivningerne på pause!

Sådan lyder det fra Bæredygtigt Landbrug (BL) efter en hæsblæsende weekend, hvor der i dén grad blev rejst massiv kritik af og skabt tvivl om regeringens beslutningsgrundlag vedrørende masse-aflivningerne på de danske minkfarme. Det er bl.a. kommet frem, at den såkaldte Cluster 5-variant ikke er blevet konstateret den seneste måned.

Chefjurist: Vigtigt at bakke minkavlerne op

Sønder Eng Mink P/S fra Brønderslev har nu sagsøgt staten med en påstand om, at Miljø- og Fødevareministeriets beslutning samt tilhørende påbud om systematiske minkaflivninger er ugyldige. Dén stævning bakker Bæredygtigt Landbrug fuldt og helt op om.

”Hvad regeringen har sat i gang, er langt ud over, hvad epidemi-reglerne kan bære. Denne retssag kan ikke fremmes nok”, som Bæredygtigt Landbrugs chefjurist Nikolaj Schulz formulerer det.

Formand: Vanvittigt og uacceptabelt

BL’s formand Flemming Fuglede Jørgensen understreger, at Bæredygtigt Landbrug allerede fredag på vegne af en gruppe minkavlere lancerede en 10 punkts-plan for at sikre både folkesundheden samt minkbranchens overlevelse.

”Det er fuldstændig vanvittigt og uacceptabelt på et så løst grundlag at smadre et helt erhverv og de familier, der igennem generationer har ernæret sig med minkavl”, siger formanden.

”Det foregår ovenikøbet på en måde, hvor minkavlerne møder statens militære magt lige udenfor hoveddøren, hvor der tydeligvis finder dyremishandling sted – og hvor man risikerer at øge smittefaren ved at have døde dyr liggende udover gårdspladser, motorveje og så videre. Vi har behov for at stoppe op, trække i håndbremsen og tænke os om, så vi ikke gør ondt værre. Vi har fuld tillid til, at WHO har løsninger på europæisk plan – og indtil det sker, bør aflivningerne herhjemme sættes på pause. Også, fordi der skal være bare en lille smule tilbage af minkavlernes liv, når vi kommer ud på den anden side”, tilføjer Flemming Fuglede Jørgensen.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

(Ovenstående er også udsendt som pressemeddelelse).

1 kommentar til “Bæredygtigt Landbrug: Sæt mink-aflivninger på pause!”

  1. Hvem evt. hvor mange laboranter har fundet denne “Closter 5 – Corona” statens serum institut.
    En tanke kunne være 1 person fra en dyrevelfærds organisation, måske Greenpeace sider og analyseser for Corona.
    Vi ved hvordan de har brudt ind på minkfarve, svinestalde mm, de ser jo helst Dansk landbrug nedlagt – slagtet.
    Derfor forlang at få udleveret navnene på de 11 personer i Nordjylland som har fået konstateret Closter 5 Corona
    Derefter forlang oplyst navn / navne på de laboranter som har analyseret de 11 personer. Det er muligt det skal være en sag for Politiet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top