Så går det løs: Husk tilmelding til BL’s online-møder

Mød Bæredygtigt Landbrugs formand, direktører og jurister hjemme fra din dagligstue – der arrangeres aftenmøder flere gange her i november samt den 1. december

flemming-fuglede-egon-kjoeller-2

De traditionsrige sommermøder rundt om i landet blev i år forhindret af en vis virus – og heller ikke her i efteråret har det været muligt at mødes fysisk med et større antal medlemmer.

Nu forsøger Bæredygtigt Landbrug sig i stedet med online-møder, hvor de danske landmænd kan blive orienteret om foreningens mange indsatsområder. Dem er der nemlig stadig mange af. For godt nok har foreningen sikret den danske landmand mere gødning – men nu gælder det åbenlyst kampen for at beholde gødningen, ligesom vi kæmper for at få renset vandløb op, få stoppet efterafgrøderne samt at vinde andre store og små sager for såvel den enkelte landmand som landbrugserhvervet som helhed.

Møderne finder sted om aftenen fra kl. 19.30 og bliver af cirka 45 minutters varighed. Mødelink fås via BL’s hjemmeside (se også link i bunden af denne artikel), og der bliver naturligvis lejlighed til at stille spørgsmål undervejs.

Online-møderne finder sted:

Torsdag den 12. november:
Retssager til gavn for landbruget. Hør om de mange retssager, vi har gang i om KO-træk, MFO-efterafgrøder, §3-områder m.m. Der vil også være nyt om BL’s indsats i minksagen. Indlæg ved chefjurist Nikolaj Schulz og direktør Hans Aarestrup.

Tirsdag den 17. november:
Spildevand – ude i miljøet, så kom det også ud over rampen. Hvad nu? Faglig direktør Jørgen Evald Jensen orienterer om den praktiske betydning for vandmiljøet – efter et kort oplæg om presseindsatsen ved kommunikationschef Christian Ingemann.

Torsdag den 19. november:
Sådan kommer vi af med efterafgrøder – og kæmper for vores gødning! Bliv klogere på den store gødnings- og vandplanssag samt sagen om efterafgrøder. Direktør Hans Aarestrup, faglig direktør Jørgen Evald Jensen samt chefjurist Nikolaj Schulz gennemgår, hvad sagerne går ud på, hvad der er sket undervejs, og hvor langt vi er.

Tirsdag den 24. november:
Mød formanden! Formand Flemming Fuglede Jørgensen beretter bredt om, hvad Bæredygtigt Landbrug beskæftiger sig med i efteråret og svarer på spørgsmål fra deltagerne. Direktør Hans Aarestrup og kommunikationschef Christian Ingemann deltager også.

Torsdag den 26. november:
Verdens mest klimavenlige landbrug! 70 % reduktion i år 2030. Hvad er status for landbruget? Hvilke håndtag kan landbruget rykke i? Er det i det hele taget realistisk? Hvad kommer det til at koste? Næstformand Peter Kiær og direktør Hans Aarestrup peger på udfordringer og løsninger.

Tirsdag den 1. december:
Hvad kan jeg stille op, hvis mit vandløb ikke renses op? Juristerne i BL fortæller om rettigheder og pligter og om, hvad du selv kan gøre for at forberede dig i forhold til at finde en løsning med kommunen.

Du kan tilmelde dig online-møderne via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top