Overblik: BL bakker op om lørdagens traktor-demonstrationer

Aktionen er ikke blevet mindre relevant, efter at rød blok har indgået en aftale om en lovliggørelse af mink-aflivningerne

vestre-landsret-med-traktorer

Den socialdemokratiske regering har nu sikret sig et flertal, der gør det muligt at aflive alle mink i Danmark. For beslutningen var som bekendt uden lovhjemmel, da den blev truffet i første omgang…

Aftalen er udelukkende med den røde del af Folketinget, hvorimod samtlige borgerlige partier står udenfor. Du kan læse mere om Danmarks Radios dækning HER samt i TV2’s version HER – hvor Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen udtaler, at det eneste, regeringen vil redde, er sit eget skind.

Aftalen indebærer også, at minkavlerne får forhøjet deres bonus for at aflive alle mink, læs mere om det i Landbrugsavisens omtale HER.

At flertallet for en lovliggørelse er i hus, betyder i øvrigt ingenlunde, at fødevareminister Mogens Jensen nu er fredet. Tværtimod, kan man næsten sige, når man lytter til de radikales udsagn – bliv klogere på det HER.

Forsvarsminister Trine Bramsen bliver nu også indkaldt til et samråd i sagen. Det er Det Konservative Folkeparti, som er fortørnet over, hvordan militæret er blevet sat ind overfor minkavlerne, læs mere HER.

Demokratiet er sat ud af spil i Danmark, lyder det fra en gruppe græsrødder i landbruget. De arrangerer derfor traktor-demonstrationer i København og Aarhus førstkommende lørdag, hvilket du kan læse mere om HER. At Bæredygtigt Landbrug bakker op om demonstrationerne, kan du forvisse dig om via artiklen HER.

Og endelig har formanden for Liberal Alliances Ungdom et glimrende skriv i Altinget, hvor hun forklarer alvoren bag og det demokratiske problem ved den ulovlige minkinstruks, læs kommentaren HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top