Se BL’s onlinemøde om efterafgrøder og gødning

Chefjurist og faglig direktør fortalte torsdag aften om Bæredygtigt Landbrugs store gødnings- og vandplanssag

kunstgødning-spredes-på-marken-hjemmeside

Bæredygtigt Landbrug fortsætter ufortrødent kampen for landmandens gødning!

Sådan lød det torsdag aften fra BL’s chefjurist Nikolaj Schulz samt foreningens faglige direktør Jørgen Evald Jensen, da de to – sekunderet af direktør Hans Aarestrup – fortalte om bl.a. den store gødnings- og vandplanssag anlagt mod den danske stat.

Det skete på et onlinemøde med BL’s medlemmer – der i aftenens anledning hørte nyt om såvel gødning som efterafgrøder og fik ny viden om den kvælstof-forskrækkelse, der tydeligvis stadig plager dansk miljøpolitik.

Umuligt at drive landbrug med de nuværende ambitioner

”Vi kan ikke drive landbrug, som vi kender det i dag, hvis vi skal leve op til de officielle måltal i vandplanerne. Derfor er gødnings- og vandplanssagen så vigtig”, forklarede Jørgen Evald Jensen.

Den internationale evaluering, der har kritiseret de danske kvælstofmodeller, er i dén sammenhæng vigtig dokumentation i retsopgøret. Du kan se et sammendrag af den internationale evaluering via linket HER og læse mere i artiklen HER.

Chefjurist: Vigtigt med SMV!

Onlinedeltagerne blev også klogere på mere tekniske men vigtige begreber såsom SMV – Strategisk Miljø Vurdering.

”Hvis der ikke laves SMV i forbindelse med eksempelvis vandløbstiltag, så er indsatsen i princippet ugyldig”, sagde Nikolaj Schulz.

Chefjuristen og de to direktører fik flere gode spørgsmål fra onlinemødets deltagere – og blev desuden et par gange undervejs suppleret af en af Bæredygtigt Landbrugs absolutte kvælstof-eksperter, sydsjællænderen Jørn Rasmussen.

Tre møder mere på vej

Torsdagens møde om efterafgrøder og gødning var det tredje af i alt seks planlagte efterårs-onlinemøder i BL-regi. Det næste møde er førstkommende tirsdag og hedder kort og kort ”Mød formanden” – hvor BL-formand Flemming Fuglede Jørgensen beretter om foreningens aktuelle agendaer. Du kan læse mere i linket HER og tilmelde dig onlinemødet HER.

Du kan se en videoudgave af det seneste onlinemøde herunder.

Please accept statistikker, markedsføring cookies to watch this video.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk (tekst) og Jens Sillesen, jsi@baeredygtigtlandbrug.dk (videoredigering)

Scroll to Top