Landmænds demonstrationer skal tages alvorligt

Menneskers skæbne og dagligdag bliver ødelagt, mens politikere uden forstand på håndens arbejde diskuterer ansvars-forflygtigelse

demo-1

Af Knud Nielsen, byråds-, regionsråds- og folketingskandidat for Nye Borgerlige

Det er svært at være positiv, når den ene minkskandale afløser den anden.

Alle bobler brister på et tidspunkt, så hvornår brister regeringens boble? Set fra sidelinjen i det midtjyske virker regeringens styring af Danmark slet ikke overbevisende. Tværtimod, de seneste dages demonstrationer fra ellers sindige landmænd og fiskere viser med al tydelighed, at vi har nået en grænse for rimelig opførsel over for almindelige borgere. Og medmindre man er tonedøv, bør det give grund til eftertanke.

For mange levebrødspolitikere

En rigtig stor del af befolkningen lever af håndens arbejde og må derfor dagligt yde en indsats for såvel egen som samfundets vedligeholdelse og udvikling. Kun virkeligheden tæller her, teoretiske lærebøger og lange bortforklaringer giver ikke brød på bordet – tværtimod.

Derfor har vi ”ansat” en regering for at varetage samfundets generelle drift og udvikling, og vi har derfor en klar forventning til, at dette arbejde bliver gjort ordentligt og redeligt. Det er bare sandheden, at der er for mange levebrødspolitikere og akademikere og for få politikere, som har haft håndens arbejde som levevej. Det er forklaringen på den manglende sammenhæng og virkelighedsforståelse, man udviser hos regeringen. Men det må og skal ikke være en gyldig undskyldning for uforsvarlig styring af vores samfund.

Rens luften og invitér virkeligheden indenfor

Når man så nu dagligt ser, at diskussionerne drejer sig om ansvarsforflygtigelse fra realiteterne, og menneskers skæbner og dagligdag bliver ødelagt, fordi man er bedrevidende. Ja, så må nogen stikke til boblen, så den brister, så vi kan få renset luften, gjort boet op og få virkeligheden ind i hverdagen igen.

Vi må ikke miste tilliden og troen på vores samfundssystem, blot fordi regeringen stædigt vil styre hele butikken og sælge ud af tilliden og værdierne alene for at beholde magten. For så alligevel til sidst at gå af og efterlade en kolossal regning til danskerne. Hvem vil give deres tillid og penge til en flok levebrødspolitikere, som øder landets værdier bort? Ja ikke mig, hvis det kan undgås.

Vi kan heller ikke leve af åndens arbejde, skønlitteratur og fuglesang alene. Det kan bidrage til livskvalitet, men ikke før de basale behov er tilgodeset. Regeringen lever desværre i en for alle ulykkelig tro på, at alt går, bare man længe nok siger, at man gør det rigtige. Vi danskere er gode og tålmodige, men ikke tossegode og lalleglade. Vi er heller ikke dumme og godtroende, så lad være med at behandle danskerne som sådan.

Fundamentet må ikke smuldre

Vores land, vores demokrati og vores velstand er skabt igennem generationer og bygger på tilliden mellem danskerne. Det er tilliden, der gør, at vi er gode til at handle med hinanden, at vi kan færdes trygt ude i samfundet og tør tage chancer og forfølge vores håb og drømme. Tilliden giver os frihed. Men i stedet for tilliden som bærende værdi mellem danskerne har vi fået et vildtvoksende regime af love og regler. Staten og politikerne har fået alt for meget magt over danskernes hverdag og har ladet love og regler vokse vildt uhæmmet igennem mange år. Magten er blevet centraliseret.

Problemerne skal løses fra bunden. Får vi ikke vendt udviklingen nu, kan alt andet være lige meget, for så smuldrer fundamentet under vores frie og trygge samfund, og Danmark forandres for evigt.

(Indlægget er også sendt som læserbrev til diverse medier. Skribenten har ligeledes ønsket teksten offentliggjort på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.