Mink bliver gravet op til maj

Da tusindvis af døde mink lå på de jyske landeveje, udgjorde de ingen smitterisiko – men det gør de så i dag…

minkgaard-high-res

Et flertal i Folketinget vedtog søndag en plan for, hvordan millioner af døde mink i Holstebro og Karup skal opgraves og bortskaffes.

Det mest bemærkelsesværdige ved dén aftale er, at minkene først fjernes til maj – fordi man ikke ved, om minkene smitter med covid-19. Da tusindvis af døde mink for ikke så lang tid siden lå og flød langs de jyske landeveje, lød det ellers fra myndighederne, at de ikke udgjorde nogen som helst smitterisiko…

Du kan se mere på Miljø- og Fødevareministeriets hjemmeside HER, mens TV2, Ekstra Bladet, Landbrugsavisen og Maskinbladet beskæftiger sig med sagen i artiklerne HER, HER, HER og HER.

I øvrigt er forsvarsminister Trine Bramsen for alvor kommet i skudlinjen i ”minkgate”. Nu er det minsandten ikke kun landbrugspressen men også mainstream-medierne, der har fundet ud af, at soldater bidrog til minkaflivningerne – selv om forsvarsministeren har påstået noget andet i folketingssalen.

”Hvis det viser sig, at ministeren har talt usandt overfor Folketinget, så er det en meget alvorlig sag”, lyder det fra den konservative Marcus Knuth – som derfor indkalder til endnu et samråd.

Du kan læse mere i Maskinbladets artikler HER og HER, mens TV2, Jyllands-Posten, Berlingske, Politiken og B.T. beskæftiger sig med sagen HER, HER, HER, HER og HER.

Endelig kan anbefales et interview i Landbrugsavisen med pelsdyravlernes formand Tage Pedersen – som mildest talt er knap så imponeret af myndighedernes håndtering af hele minksagen. Du kan læse interviewet via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top