Alt for ensidigt fokus på landbrugets kvælstof

De kommunale renseanlæg bør udsættes for strammere krav til deres udledninger i de kommende vandplaner – mener æresmedlem i Bæredygtigt Landbrug

spildevand-fra-overløbsrør

”Det er landbruget og kvælstof, der hele tiden er i fokus hos myndighederne, men fokus burde rettes over på spildevandet, der er et voldsomt undervurderet problem for vandmiljøet”.

Sådan siger Knud Jeppesen – æresmedlem i Bæredygtigt Landbrug og talsmand for facebookgruppen Oprør fra landet – i Effektivt Landbrug.

Her kommenterer den kendte landbrugsdebattør Miljøstyrelsens oplæg til indsatser, der i de kommende seks til syv år skal reducere udledningerne af kvælstof. Oplægget fra styrelsen følger op på de nye kvælstofmåltal meldt ud fra Aarhus Universitet.

Ifølge Knud Jeppesen er det ufatteligt, hvis de kommunale renseanlæg forud for de kommende vandplaner ikke bliver udsat for strammere krav til deres udledninger, mens landbruget samtidig bliver bombarderet med nye krav til kvælstofreduktioner.

Du kan læse mere i Effektivt Landbrugs artikel HER.

Du kan desuden blive klogere på Bæredygtigt Landbrugs indsigelser mod de nyligt udmeldte kvælstofmål via artiklen herunder.

BL’s faglige direktør i hård kritik af nye kvælstofmål

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “Alt for ensidigt fokus på landbrugets kvælstof”

  1. Her er vi enige, vel som der er fokus på landbrugets forbrug af næringsstoffer og påvirkning med miljø fremmede stoffer, ligeså med de danske spildevandsselskabers overløb af spildevand til vandmiljøet, som har foregået i snart 100 år, især pga. at et forældet kloaksystem.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top