Hvad har minkerstatning med økologi at gøre?

Dansk Folkeparti undrer sig over bizar sammenblanding i forbindelse med politiske forhandlinger om erstatning til tidligere minkavlere

minkgaard-high-res

Når Dansk Folkeparti stod udenfor aftalen om erstatning til de nu tidligere minkavlere, skyldtes det bl.a. et bizart politisk forhandlingsforløb.

Ifølge fødevareordfører Lise Bech blev ”økologisk omlægning af fødevareproduktionen” pludselig en af flere initiativer i forbindelse med mink-aftalen fra den 25. januar. Det er man helt uforstående overfor hos Dansk Folkeparti, hvor man ikke kan se, at der er tale om andet end en indrømmelse for at få SF med i aftalen.

Til gengæld ingen penge til forskning

”Det har intet med minkavl at gøre – det er ikke engang sådan, at de her penge er øremærket til minkavlerne, overhovedet ikke, det er bare penge, der er puttet ind, og så vil de ikke give os penge til noget forskningsforsøg. Jeg er så sur over det”, siger Lise Bech til Maskinbladet.

Du kan læse dén artikel via linket HER.

Også konservativ utilfredshed

Ellers er pressen og de sociale medier dagen derpå – helt som forventet – fyldt med historier om, at minkavlerne har fået enten for lidt eller for meget, og at de er enten ofre for magtmisbrug eller bør betegnes som gemene dyrplagere… Vi holder os her på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside til den mere seriøse del af dækningen:

Mest bemærkelsesværdig er en artikel fra Berlingske, hvor den konservative finansordfører Rasmus Jarlov bebrejder minkavlernes formand Tage Pedersen, at denne ikke – ifølge Jarlov – varetager branchens interesser. Hvilket afvises af Tage Pedersen. Abonnenter af Berlingske kan se historien HER. Samme avis kalder i en leder minkaftalen for en vigtig sejr for ejendomsretten – dén leder kan du se HER.

Husk rigsretssagen!

Ellers er der rigeligt med øvrige mink-erstatnings-aftale-nyheder i Danmarks Radio HER og HER samt på TV2’s hjemmeside HER. Landbrugspressen har naturligvis også masser om emnet – se eksempelvis Landbrugsavisens artikler HER, HER, HER, HER, HER og HER, Maskinbladets dækning HER, HER, HER, HER og HER samt Effektivt Landbrugs input HER, HER, HER og HER.

Og så skal vi minde om, at efterveerne af minkskandalen jo ikke kun handler om det økonomiske men så sandelig også om noget så essentielt som retssikkerhed.

Dét gør Claes Theilgaard, chefredaktør for netmediet Indblik.net, opmærksom på i en leder – hvor han (ligesom Bæredygtigt Landbrug for længst har gjort det) forlanger statsminister Mette Frederiksen og de øvrige ansvarlige stillet for en rigsret. Se dén kommentar HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.