Mangfoldighed ønskes på Naturmødet

Naturmødet i Hirtshals endte i underskud i 2020, og der er både behov for større økonomisk ansvarlighed og mere politisk fairness for blandt andre Bæredygtigt Landbrug, skriver DF-politikeren Erik Høgh-Sørensen

12-hirtshals

Af Erik Høgh-Sørensen, medlem af Regionsrådet i Nordjylland (Dansk Folkeparti) og medlem af DF’s hovedbestyrelse, Paradisvej 3, 9870 Sindal

Jeg er en stor fan af ideen om et naturmøde, men må samtidig beklage tendensen til politisk sammenspisthed og økonomiske problemer.

Politisk har Naturmødet potentiale til at blive et endnu mere underholdende sted med reelle debatter, og netop derfor er det træls at se, at Danmarks stærke landbrugsorganisation Bæredygtigt Landbrug undertiden har haft svært ved at komme til orde.

Skatteyderbetalt grønt orgie

Sagen er, at Naturmødet handler om mangfoldighed, også politisk. Det skal ikke blive et skatteyderbetalt grønt orgie, hvortil klima-hellige politikere lige fra Venstre, Konservative og helt over til Enhedslisten kommer flyvende ind et par timer for at tale om varm luft og hylde sig selv.

Økonomisk må det konstateres, at Naturmødets bestyrelse under ledelse af Hjørring-borgmester Arne Boelt (S) bør være mere vaks.

Derfor sagde regionsrådet nej til støtte

Naturmødet løb i 2020 ind i et underskud pga. corona, men missede før jul chancen for at få dækket dette underskud. Et flertal i Regionsrådet i Region Nordjylland var parat til at yde ekstra 250.000 kr., men da underskuddet pludselig viste sig ”kun” at være 206.000 kr., bad politikerne om at få tilsendt Naturmødets revisorpåtegnede regnskab.

Det var ikke ankommet 22. december, og så fik Naturmødet ikke penge.

Selve driftstabet kunne være undgået, hvis bestyrelsen havde været bedre til at tilpasse udgifterne til konsekvenserne af coronaen, men generelt er udgiftsniveauet lidt løssluppent.

I adskillige år har moderator Anders Lund Madsen fået mellem 100.000 kr. og 130.000 kr. om året. Han er blevet bedre med tiden, men er højst det halve værd.

Også ros til borgmesteren

Naturmødet skal vedblive, og jeg også rose – ikke kun skose – borgmesteren.

Det var godt set at starte den unikke og landsdækkende begivenhed. Naturmødet skal vi stadig satse på, men som ordsproget lyder:

En ting er god tanke at få. En anden ting er tidens test at bestå.

(Indlægget er sendt til Bæredygtigt Landbrug med henblik på offentliggørelse på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.