BL-direktør: Landbruget har ikke råd til klima-fejlskud

Regeringen må ikke lave tiltag, der rammer forkert og koster landmændene dyrt – advarer Hans Aarestrup forud for politiske klimaforhandlinger

stubmark-af-tina-krarup-1000

Regeringen har som bekendt droppet det ellers planlagte klimaudspil målrettet fødevareerhvervet og i stedet indledt en dialog om, hvordan erhvervet bedst kommer i mål med CO2-reduktionerne.

Op til onsdagens dialogmøde samt den kommende tids efterfølgende politiske klimaforhandlinger havde mediet Agriwatch onsdag interviewet Bæredygtigt Landbrugs direktør Hans Aarestrup. Han understreger i interviewet, at tiltag, der rammer forkert og koster landmændene dyrt, kan blive fatale for såvel erhvervet som samfundet.

”Hvis man griber det forkert an, kan det blive rigtig dyrt. De ting, som vi skal foretage os på områderne klima, vandmiljø osv., skal vi være sikre på virker. Branchen har ikke råd til fejlskud”, lyder det fra Hans Aarestrup.

Hvis du abonnerer på Agriwatch, kan du læse hele artiklen via linket HER.

Bæredygtigt Landbrug er generelt tilfreds med, at det hidtidige klimaudspil droppes til fordel for en forhåbentlig gavnlig dialog med erhvervet. Dét har BL’s næstformand Peter Kiær skrevet om i tirsdags – du kan læse det pågældende indlæg herunder.

Godt klimanyt fra regeringen 

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top