Der er masser af liv på en kornmark

Venstre-ordfører er fortørnet over udtalelse fra miljøminister, som indikerer, at der er alt for meget landbrug i Danmark

landskab-rug-juli-16

Miljøminister Lea Wermelin (S) udtalte på et samråd onsdag, at ”en kornmark kan være god til mange ting, men natur mener jeg ikke, det er”.

Og hun tilføjede:

”Jeg mener, det er klogt at se det på den måde, at der er behov for mere vild natur i Danmark, hvis vi skal forbedre naturtilstanden”.

Kommentaren var en reaktion på den tidligere miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsens formulering om, at også en kornmark er natur. Og den tidligere minister får nu opbakning fra sin partifælle, Venstres miljøordfører og landmand Jacob Jensen, som til Landbrugsavisen siger følgende om Lea Wermelins nylige udtalelse:

”Jeg mener, det er en form for nedgørelse af landbruget, som er Danmarks største naturforvalter, fordi man sætter landbruget i bås med noget, der ikke er natur. Det kan ministeren ikke være bekendt”.

Jacob Jensen mener, at Lea Wermelin med sine udtalelser indikerer, at landbruget er noget, der ikke skal være der.

”Selv om både statsministeren og fødevareministeren holder nogle pæne skåltaler om landbruget, så er det ikke det, vi ser i handling. De ser ikke landbruget som en del af naturen, og derfor vil man begrænse landbrugets muligheder”, lyder det fra Jacob Jensen.

”Selvfølgelig er der forskel på en korn- eller rapsmark og så et krat eller en grøftekant. Kornmarker er kultiveret natur, men består af planter, som mig bekendt er en del af naturen. Når jeg går ud over mine egne marker, så er der masser af liv af både blomster, bier, agerhøns og rådyr”, siger Venstre-ordføreren.

Du kan læse hele Landbrugsavisens artikel via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top