BL: Statslig dyremishandling skal stoppe straks

Dyreværnsloven gælder også på statens ejendomme. Ingen dyr skal lide unødigt, heller ikke med henvisning til, at det sker i naturplejens tjeneste – understreger Bæredygtigt Landbrug

logo-softshelltoej-logo-bl-3

Fire køer og to stude er døde af sult. Ved dyrlægetilsyn blev dyrenes tilstand betegnet som stærkt kritisabelt. Samtidig har der været flere sultbetingede aborter.

Sådan fortælles på en statslig hjemmeside om forholdene for nogle danske dyr i statens varetægt på Djursland.

Hvis det var en landmand…

”Hvis disse forhold var opdaget hos en landmand, var han blevet politianmeldt og slæbt i retten og hængt ud i pressen med det samme med trusler om både bøder og fængsel og truet med at blive frakendt retten til at holde dyr”, fortæller direktør i Bæredygtigt Landbrug, Hans Aarestrup.

”Myndighederne ville politianmelde forholdene og stå for at forfølge afstraffelsen af landmanden til dørs – det sker for langt, langt mindre forseelser”, fortsætter han.

Nu er det sket med statens velsignelse, i naturplejens tjeneste i Naturstyrelsens naturplejeprojekt i Mols Bjerge.

Bæredygtigt Landbrugs direktør undrer sig over, at i dét tilfælde sker der ingenting. De ansvarlige beklager – og siger blot, at der er lidt flere dødsfald end vanligt.

Det fremgår af en redegørelse på Miljøministeriets hjemmeside, hvor det også kommunikeres, at man afventer en rapport fra politiet og Fødevarestyrelsen.

Menneskets ansvar

Hvorfor denne forskelsbehandling af landmand Per og embedsmand Poul – spørger Bæredygtigt Landbrug?

”Det må være helt klart, at dyr, der hegnes inde, skal under tilsyn, og de skal fodres, Når vi mennesker har anbragt dyrene på en afgrænset lokalitet, så har vi også påtaget os ansvaret for deres velbefindende”, understreger Hans Aarestrup.

BL-direktøren tilføjer:

”Reglerne i Dyreværnsloven gælder også for staten, derfor skal sagen forfølges – eller dækker forskellige myndigheder mon blot over hinanden i denne sag?”

(Ovenstående tekst er også udsendt som pressemeddelelse, du kan eksempelvis læse Maskinbladets onlineudgave via linket HER).

Af Anne-Marie Glistrup, amg@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top