Uvidenhed skaber myter

Alt for få danskere kender virkeligheden i de danske stalde, lyder det fra formand og næstformand hos Danske Svineproducenter

gris-i-stald

”Uvidenhed skaber myter, og derfor er det uheldigt, at land og by i årevis har været på en glidebane væk fra hinanden, hvor det i dag er få danskere, som jævnligt oplever virkeligheden i en stald. Men vi er åbne omkring, hvordan vores dyr lever, og hvordan vi passer dem. Mange svineproducenter er klar til at vise deres stalde frem, og danskere, som vil ud og besøge vores grise, er altid velkomne”.

Sådan lyder det i et debatindlæg på www.altinget.dk fra Danske Svineproducenters formand Kim Heiselberg og næstformand Jeppe Bloch Nielsen. Det sker i anledning af en debatserie om dyrevelfærd i Danmark.

”Når Folketinget skal se dyrevelfærden efter i kortene, er det vigtigt at holde sig for øje, at krav til svineproduktion bør ske i samme takt i hele EU. Ellers vil det virke som en teknisk handelshindring, som hverken den danske statskasse eller svineproducenterne er tjent med. Men det er udfordrende at være folketingspolitiker i dagens Danmark i en tid, hvor markante røster forsøger at give et negativt billede af svineproducenterne, og hvor man risikerer at blive hængt ud, hvis man kan lide bacon”, skriver de to i indlægget – hvor de også gør op med diverse fordomme og myter om erhvervet.

Du kan – hvis du abonnerer på Altinget – se hele debatindlægget via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.