Danmark er langt fra toppen på hitliste over landbrugsstøtte

Det er en skrøne, at danske landmænd scorer EU-støtte i stor stil, viser statistik for hektarstøtte

tina-mark-og-penge

”De får sandelig i hoved og røv i EU-støtte, de danske landmænd!”

Sætningen er hugget fra en landbrugsdebat på de sociale medier. Du har sikkert hørt lignende meldinger adskillige gange – men hvis nogen skulle være i tvivl, er det en skrøne, at danske landmænd har snablen dybt nede i EU’s pengekasse, når det gælder den såkaldte hektarstøtte.

Hverken når det gælder absolutte tal eller støtte regnet ud pr. hektar, er de danske landmænd i toppen af listen. Det fremgår af en artikel på Landbrugsavisens hjemmeside.

Frankrig eksempelvis modtager den tidobbelte landbrugsstøtte af den danske – og hvis man ser på støtten pr. hektar, er der også adskillige lande foran Danmark på hitlisten.

Du kan læse hele artiklen fra Landbrugsavisen via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “Danmark er langt fra toppen på hitliste over landbrugsstøtte”

  1. Det er ikke landmanden, men forbrugerne, der får støtte!
    I følge EF/EUs politik skal forbrugerne sikres rigelige og billige fødevarer, landbruget får i stedet en kompensation for at levere fødevarer til en billigere pris end hvis prisen skulle baseres på produktionsprisen!
    Mens danske forbrugere fortsat skal arbejde stadig kortere tid til at betale for de daglige forbrug af fødevarer, så stiger kritikken af landbruget for at de lænser forbrugerens surt betalte skattekroner!
    Sandheden er det stik modsatte, landbruget betaler mere i skat til stat og kommuner end man gør i andre lande, desuden pålægges landbruget skatter og afgifter på produktionsmidler, så det er forbrugerne, der høster fordelene ved at de slipper billigere i skat pga. kommuner og staten inddrager en god del af landbrugets kompensationer fra EU i skatter og afgifter.
    Tag en tur til Norge og køb fødevarer, forskellen i priser afspejler, hvad danske forbrugere sparer ved at være i EU.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.