Internationale forskere dumper danske måltal

Aarhus Universitet har grebet arbejdet med vandplanerne for ensidigt an, lyder det fra bl.a. portugisisk professor

nyhedscover_fjorden_m_valmuer_

Den danske indsats for at sikre god økologisk tilstand i vandmiljøet er ikke tilstrækkeligt videnskabeligt underbygget.

Sådan lyder den opsigtsvækkende konklusion fra fire udenlandske analyser. Kvælstofmålene fra Aarhus Universitet rammer således ved siden af skiven, og universitetet har grebet arbejdet med vandplanerne for ensidigt an.

Den portugisiske forsker med speciale i marinebiologi, professor João G. Ferreira fra New University of Lisbon, sagde følgende til Maskinbladet, efter at han havde fremlagt sine konklusioner for Miljø- og Fødevareudvalgets medlemmer på Christiansborg:

”Mit overordnede budskab var simpelthen det, at det for mig ser ud til at være et multi-stress-problem, hvilket ikke bliver adresseret eller taget med i betragtningerne. Og den måde, man adresserer udfordringerne på, synes ikke at medføre fremskridt i en retning, man ville forvente efter flere ti-år med den samme fremgangsmåde. Måske skal man også se på andre komplimentære tilgange for at se, om man ikke kan få udviklingen til at gå i den rigtige retning”.

Du kan læse mere i Maskinbladets artikel HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.