Nordjysk BL-sommermøde: Kampen for gødningen er stadig central

Chefjurist Nikolaj Schulz fortalte på årets sidste sommermøde om Bæredygtigt Landbrugs kamp mod gødnings-tyranniet

kongsted-12

“Vi kæmper stadig for at beholde vores gødning! Og vi kommer til at køre mange retssager!”

Sådan lød en af konklusionerne fra chefjurist Nikolaj Schulz, da Bæredygtigt Landbrug onsdag aften afviklede det fjerde og sidste sommermøde anno 2021.

Også på Ledreborg Slot i torsdags, på Vesterskov i Sønderjylland mandag og hos Uhrenholt i det vestjyske tirsdag havde Nikolaj Schulz berettet om Bæredygtigt Landbrugs gødnings-relevante retssager, og det samme gjorde han onsdag aften på Kongstedlund Gods i det nordjyske.

“Vi tager kampen mod gødnings-tyranniet og gødnings-tyveriet”, lød det fra Nikolaj Schulz.

Han opremsede derefter de igangværende retssager på området:

Gødnings- og vandplanssagen.

Sagen om målrettede efterafgrøder.

Samt retsopgøret vedrørende Naturbeskyttelseslovens § 3.

Og de retssager, der er undervejs:

Sagen om gødningsreduktion på JB 11-jord.

Plus en kommende retssag om husdyrudnyttelse.

Ligesom Nikolaj Schulz bidrog ligeledes Bæredygtigt Landbrugs nye formand Peter Kiær, afgående formand Flemming Fuglede Jørgensen, direktør Hans Aarestrup samt faglig direktør Jørgen Evald Jensen med indlæg på det fjerde og sidste sommermøde. Løkken-landmanden Flemming Fuglede Jørgensen garanterede bl.a. den store fortrinsvis nordjyske forsamling, at de skam har fået en ganske god formands-efterfølger i sjællænderen Peter Kiær!

Derudover blev de flere hundrede fremmødte sædvanen tro budt på både pølsevognsbesøg og kaffepause, ligesom de blev klogere på bedriften Kongstedlund Gods ApS og dens markplan og afgrøde-fordeling. Det skete via såvel tørre facts som en markvandring ud i virkeligheden. Og vejret var endnu engang Bæredygtigt Landbrugs populære medlemsmøder venligt stemt.

At sommermøderne ikke kun er forbeholdt “de lokale” i det pågældende område, blev bevist samtlige fire aftener, hvor der også kom deltagere til fra den anden ende af landet. I dén forbindelse skal især ét eksempel nævnes: BL-medlem Jens Haubroe fra Møn havde således onsdag taget turen til Kongstedlund Gods i det nordjyske – på motorcykel! En lille smuttur på 450 kilometer hver vej…

Du kan læse om de tre tidligere sommermøder i år i artiklerne HER, HER og HER.

Tekst og foto: Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top