Sjællandske BL-medlemmer mødte ny formand på sommermøde

En udpræget retfærdighedssans kendetegner Bæredygtigt Landbrugs nye frontfigur Peter Kiær, som torsdag aften hyldede den afgående formand Flemming Fuglede

Peter Kiær på Ledreborg

Afgrøderne stod flot i sommerlandet, mens Bæredygtigt Landbrug torsdag aften afviklede årets første sommermøde.

Det var langt fra det eneste positive islæt, da godt og vel 60 BL-medlemmer havde valgt at bruge fire timer på plænen foran Ledreborg Slot. I en tid, hvor mørke skyer fra især regeringens hånd ellers truer danske landmænd, kunne de fremmødte således også høre optimistiske toner fra såvel foreningens nye formand Peter Kiær som den afgående frontfigur, Flemming Fuglede Jørgensen.

Fuglede har gjort en forskel

“Du har gjort så ufatteligt meget for dansk landbrug”, sagde Peter Kiær henvendt til Flemming Fuglede Jørgensen – og nævnte bl.a. opgørene med Grøn Vækst og randzonerne samt kampen for Landbrugspakken.

Og selv om ufaglig landbrugsregulering også præger Danmark anno 2021, er der ifølge Peter Kiær grund til en vis tro på fremtiden på erhvervets vegne. Den retfærdighedssans, der har præget hans eget virke i og for foreningen, var en medvirkende årsag til november måneds traktor-demonstrationer i København og Aarhus – hvor folk fra både land og by bl.a. protesterede mod, at Mette Frederiksens regering over natten havde nedlagt et helt erhverv uden lovhjemmel.

“Om ikke andet har minkskandalen og ikke mindst de demonstrationer været med til at skabe et pludseligt sammenhold i blå blok. Dét kan sagtens bruges fremadrettet”, garanterede Peter Kiær – og lovede samtidig at fortsætte Bæredygtigt Landbrugs skarpe linje.

Afgående formand takkede medlemmerne

Flemming Fuglede Jørgensen blev derefter bedt om at sige et par ord:

“Det her handler jo slet ikke om personer men om en sag og et erhverv. Et erhverv, som vi er stolte af. Vi har et af verdens bedste og mest miljørigtige landbrug her til lands. Tidligere gik landbrugets organisationer selv ind for urimelige og uretfærdige restriktioner med henvisning til, at ellers fik vi bare restriktioner, der var meget værre. Dét har I lavet om på – tak for det!”, sagde Flemming Fuglede Jørgensen – efterfulgt af store klapsalver.

Rundvisning ved godsejere

Udover den nye og den afgående formand talte også bl.a. Bæredygtigt Landbrugs direktør Hans Aarestrup, den faglige direktør Jørgen Evald Jensen og chefjurist Nikolaj Schulz ved årets første BL-sommermøde.

Derudover viste mødets værter, Silvia og John Monroe, rundt på og ved Ledreborg Slot – og fortalte om, hvorfor de har været medlemmer af Bæredygtigt Landbrug lige siden foreningens stiftelse for godt og vel et tiår siden:

“Bæredygtigt Landbrug kom til og fortalte nogle sandheder, og det trængte vi til”, lød det fra John Monroe.

“Det burde slet ikke være nødvendigt at have en forening som Bæredygtigt Landbrug. Men det er det godt nok. En puddelhund er god nok – men engang imellem er der brug for en rottweiler! Tusind tak!”, tilføjede indehaveren af godset 10 kilometer vest for Roskilde.

Tre møder mere i det jyske

Også i næste uge er der sommermøder i BL-regi, endda hele tre af slagsen. Her er det jyske hovedland centrum for markvandring, politisk og faglig orientering, åben pølsevogn, kaffe samt hyggeligt samvær.

Sommermøderne i næste uge finder sted:

Mandag den 14. juni hos Vesterskov, Snogbæk Nederby 26, 6400 Sønderborg.

Tirsdag den 15. juni hos Uhrenholt, Østre Kyvlingvej 10, 6800 Tarm.

Onsdag den 16. juni på Kongstedlund Gods, Kongstedlundvej 18, 9293 Kongerslev.

Husk tilmelding, coronapas og en stol

Alle steder begyndes kl. 17, og arrangementerne forventes at være afsluttet cirka 21.15. På grund af corona-restriktionerne er der tale om udendørs arrangementer, så man bedes være opmærksom på vejret (der dog lige nu tegner ganske fint).

Deltagelse i sommermøderne kræver forhåndstilmelding og coronapas (negativ test), ligesom det er en god idé at medbringe egen stol. Du kan tilmelde dig et eller flere af sommermøderne via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen (tekst), cin@baeredygtigtlandbrug.dk, og Jens Sillesen (foto), jsi@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top