Vi danskere drikker igen mere mælk

Bare rolig, der er stadig brug for mælkebønder: Tilbagegangen er stoppet – nationens samlede forbrug af drikkemælk steg i 2020

køer-i-stald

Hvis nogen skulle være i tvivl:

Der er stadig et marked for – og fremtid i – at fremstille animalske fødevarer.

Trods den såkaldte veganerbølge stiger den globale efterspørgsel efter kød. Og nu viser de nyeste tal fra ”Mejeristatistik 2020” desuden, at danskernes forbrug af drikkemælk steg i 2020. Det er første gang i otte år, at forbruget går i opadgående retning.

Så selv om fremgangen svarer til blot 0,3 liter mælk pr. dansker, skal det ses i lyset af, at man skal tilbage til 2012 for at finde den seneste stigning.

”Coronakrisen har bekræftet mælkens position som noget sundt, man serverer, når man vil gøre noget godt for sig selv og sin familie i en krisesituation. Mælken er stadig en hjemlig drik i familielivet, og den forbindes med tryghed og omsorg”, siger Jan Hermansen, som er afdelingschef i Mejeriforeningen.

Statistikken viser i øvrigt også, at tidligere tiders fedtforskrækkelse ser ud til at være aftaget. Sådan noget som sødmælk er således ligeledes i fremgang.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens omtale HER samt i Maskinbladets artikel HER.

Du kan desuden blive klogere på den stigende globale efterspørgsel efter kød via historien herunder. I dén artikel er der også et link til en uddybende artikel, hvor Bæredygtigt Landbrugs direktør Hans Aarestrup kommenterer på trenden.

Global efterspørgsel efter svinekød stiger

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.