”Det drejer sig om at finde fejl – de er ligeglade med, om grisene har det godt!”

Nidkær kontrol har taget modet fra midtjysk landmand, der derfor nu stopper som slagtesvineproducent

gris2-1000px

“Det drejer sig om at finde fejl og kontrollere, om alle krydser er sat rigtigt. De er ligeglade med, om grisene har det godt. Jeg har altid sat grisene først. Kontrollen sætter paragraffer og skemaer først. Bare krydset er sat rigtigt, er de ligeglade med, om grisen er blevet rask”.

Sådan siger den nu forhenværende slagtesvineproducent Lars Børgesen fra Tapdrup ved Viborg. Årsagen til stoppet skal ifølge Landbrugsavisen først og fremmest findes i den nidkære kontrol, der har taget modet fra den midtjyske landmand.

Lars Børgesen har bl.a. oplevet kritik for, at der befandt sig en lille bunke foder under en fodersnegl i foderladen – fordi det kunne tiltrække rotter – ligesom det er blevet påtalt, at der kunne falde edderkopper og spindelvæv ned i en åben fodersilo og i foderblanderen.

”I de sidste år fik jeg det dårligt, når der kom en bil ind på gårdspladsen. Sådan skal man ikke have det, så jeg valgte at stoppe”, fortæller Lars Børgesen – som to år i træk blev kåret som årets slagtesvineproducent ved Svinekongressen i Herning.

Du kan læse hele Landbrugsavisens artikel via linket HER.

Bæredygtigt Landbrug har adskillige gange taget landmænds parti i tvister med styrelsens kontrollanter. BL har tidligere udarbejdet konkrete værktøjer samt en tjekliste, man kan bruge som landmand, når kontrollanterne besøger bedriften. Dét kan du blive klogere på i artiklen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top