Undgå oversvømmelser – vedligehold vandløbene!

Helge Danneskiold-Samsøe, som er medlem af Bæredygtigt Landbrug og formand for foreningen Danske Vandløb, kommer med en opfordring efter de massive tyske oversvømmelser

vandløb-høj-vandstand

Det er muligt at forhindre oversvømmelser som dem, vi netop har set i Tyskland. Men det kræver, at politikerne sætter bedre vedligeholdelse af vandløb på dagsordenen. Vi har således brug for en ny vandløbslov.

Sådan lyder opfordringen fra foreningen Danske Vandløbs formand, godsejer Helge Danneskiold-Samsøe – som også er et aktivt medlem af Bæredygtigt Landbrug.

”Der bliver mere end nogensinde forsket i vandstrømninger, vandløb og afledning af vand, og jeg kan kun opfordre politikerne til at komme i arbejdstøjet. Der er mere end nogensinde før brug for nye metoder og systemer til vedligeholdelse af vandløb baseret på de senere års forskning på området”, siger Helge Danneskiold-Samsøe i en pressemeddelelse fra Danske Vandløb.

Du kan læse mere om sagen i Landbrugsavisens omtale HER samt i Maskinbladets artikel HER.

Derudover kan du læse et portræt af Helge Danneskiold-Samsøe fra Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside HER – hvor indehaveren af Øllingsøe Gods fortæller mere om bl.a. vandløbsområdet. Det gør han ligeledes i læserbrevet HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “Undgå oversvømmelser – vedligehold vandløbene!”

  1. Desværre sådan tænker vores “VildeNatur Politikere” slet ikke de tror de kan redde verden med dyr i indhegning og landbruget lukket og slukket ,så har de reddet hele verden ,men i deres iver for at få deres navn forrest i medierne for at redde naturen og miljøet har de hermed bevist at de slet ikke kan bruge den indvendige side af hovedet ,altså uduelige.Istedet for at bruge penge på indhegninger og dyrplageri ,test af covanvid skulle de bruge pengene på kystsikring og oprensning af åer bække og grøfter ,men det ser jo såå godt ud med engbrandbæger bjørneklo vild pastinak og grøfter der gror til .

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.